Мінтрансзв`язку: Дарницький міст у Києві буде відкритий до кінця цього року

Мінтрансзв`язку: Дарницький міст у Києві буде відкритий до кінця цього року

Фінансування будівництва Дарницького залізнично-автомобільного мостового переходу через Дніпро в Києві буде здійснено в повному обсязі. Відповідну пропозицію Міністра транспорту та зв’язку України Костянтина Єфименка погодив Прем’єр-міністр України Микола Азаров за результатами робочої поїздки на Дарницький міст.

Міністр зазначив, що нині є повне розуміння поставлених Президентом та Урядом завдань.

Цього року фінансування мосту буде здійснюватися з Державного бюджету відповідно до щомісячної потреби згідно з графіком. Протягом найближчих двох місяців також будуть вирішені питання щодо відведення земельних ділянок для будівництва мосту та автомобільних розв’язок до нього. Окрім того, у проекті Державного бюджету України на 2011 рік також буде передбачено виділення коштів на будівництво мостового переходу з урахуванням недофінансування 2008 та 2009 років.

Завдяки цьому до кінця 2010 року буде введено в експлуатацію залізничну складову Дарницького залізнично-автомобільного мостового переходу через Дніпро в Києві – відкрито залізничний рух, а в 2011 році – повністю завершено його будівництво та організовано двосторонній автомобільний рух.

Наступну перевірку перебігу будівництва Дарницького мосту Прем’єр-міністр України Микола Азаров здійснить за два місяці.

Участь у робочій поїздці Прем’єр-міністра України також взяли Міністр фінансів України Федір Ярошенко, Міністр економіки Василь Цушко, Міністр регіонального розвитку та будівництва Володимир Яцуба, Міністр охорони навколишнього природного середовища Віктор Бойко, голова Київської міської державної адміністрації Леонід Черновецький, виконувач обов`язків генерального директора Укрзалізниці Микола Сергієнко, начальник Південно-Західної залізниці Олексій Кривопішин.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 7505