Володимир Яцуба: 70 млн. грн. на житло для інвалідів війни буде профінансовано вже в червні місяці

Володимир Яцуба: 70 млн. грн. на житло для інвалідів війни буде профінансовано вже в червні місяці

Міністерство суворо дотримується встановлених вимог стосовно реалізації рішення Президента України і глави Уряду про вирішення житлових проблем інвалідів І групи Великої Вітчизняної війни. Про це на прес-конференції `Кроки Уряду на шляху до розвитку будівельної галузі та житлового будівництва` повідомив Міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба.

Очільник відомства нагадав, що Законом України `Про державний бюджет України на 2010 рік` на забезпечення житлом зазначеної категорії громадян за рахунок коштів загального фонду Мінрегіонбуду передбачено видатки у обсязі 140 400 тис. гривень.

`Порядок використання цих коштів затверджено Постановою Кабінету Міністрів. Помісячним розписом фінансування за цією бюджетною програмою на червень місяць заплановано видатки в обсязі 70 млн. гривень. Питання дійсно важливе для суспільства. Але я вкотре можу вас запевнити, що ми виконаємо всі зобов’язання відповідно до прийнятих програм та їх фінансування.
Наразі продовжується робота щодо розподілу бюджетних коштів між регіонами, формування мережі та організації придбання житла` – повідомив Володимир Яцуба.

Довідково:

Стаття 46 Житлового кодексу Української РСР передбачає, що інвалідам Великої Вітчизняної війни жиле приміщення надається поза чергою.
Кабінетом Міністрів України прийнято рішення про забезпечення житлом інвалідів І групи в рамках святкування 65-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років (пункт 23 доручення Уряду від 03.04.2010 № 174 400-XX-XX Показать телефон17440/0/1-10).

http://www.minregionbud.gov.ua/
Идентификатор: 7509