Володимир Яцуба: актуальним на сьогодні є залучення у будівництво коштів населення та кредитних ресурсів банків

Володимир Яцуба: актуальним на сьогодні є залучення у будівництво коштів населення та кредитних ресурсів банків

У Запорізькій області сьогодні нараховується 8 об’єктів незавершеного житлового будівництва зі ступенем будівельної готовності від 50 % до 70%, 10 об’єктів – зі ступенем готовності понад 70 %.

Про це повідомив Міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба в м.Запоріжжя, перебуваючи з робочим візитом у складі урядової делегації, яку очолює Перший віце-прем’єр-міністр України Андрій Клюєв.

`Після прийняття Урядом Порядків використання коштів за відповідним напрямками, буде більш чітко визначено шляхи і механізми добудови таких об’єктів`, - уточнив Міністр. Він також зазначив, що на сьогодні актуальним є залучення у будівництво коштів населення та кредитних ресурсів банків шляхом розгортання будівництва доступного житла за державної підтримки.

За статистичними даними, які озвучив Володимир Яцуба, у січні-березні 2010 року в Запорізькій області введено в експлуатацію 22 тис. кв. м житла.

`Головне завдання держави – створити сприятливі умови, при яких кожен працюючий громадянин зможе самотужки придбати чи побудувати собі житло. Такими умовами є і здешевлення іпотечних кредитів, і виділення та надання безкоштовно органами місцевого самоврядування земельних ділянок під будівництво доступного житла, на яких будівництво інженерних мереж, як я вважаю, має здійснюватися за рахунок держави. Останнє теж значно здешевить будівництво на таких ділянках`, - додав Міністр.

Довідково:

В Запоріжжі обсяги введеного в експлуатацію у 2009 році житла на 53,4 % менші у порівнянні з 2008 роком.

За цим показником область займає 21 місце серед 27 регіонів України.

У розрахунку на одну тисячу осіб наявного населення в цілому по області у 2009 році введено 55,5 кв. м житла, що на 53 % менше порівняно з 2008 роком та в 2,5 рази менше середнього показника по Україні. За наведеним показником регіон займає 24 місце по Україні.

В цілому по Україні за січень-березень 2010 року введено в експлуатацію 1477,4 тис.кв.м житла.

Станом на 01.01.09 на квартобліку в Запорізькій області перебувало 53,9 тис. сімей та одинаків.

http://www.minregionbud.gov.ua/
Идентификатор: 7522