Володимир Яцуба: головною людиною на місцях у питаннях видачі дозволів повинен бути інспектор Держархбудконтролю

Володимир Яцуба: головною людиною на місцях у питаннях видачі дозволів повинен бути інспектор Держархбудконтролю

Щоб не було зайвої централізації у питаннях видачі дозволів на будівництво, щоб полегшити отримання дозволів фізичними особами, Мінрегіонбуд пропонує, щоб інспектори Держархбудконтролю на місцях могли видавати документи дозвільного характеру. Таку думку висловив Міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба, коментуючи на брифінгу звинувачення Держкомпідприємництва у створенні перешкод для спрощення дозвільних процедур у будівництві.

`Головна людина на місцях у питаннях видачі дозволів – це інспектор – в районі, області. Він має приймати рішення про видачу дозволу і нести повну персональну відповідальність`, - додав Міністр.

Очільник Мінрегіонбуду зазначив, що норми, зазначені постановою КМУ від 27.01.2010 року №90 `Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо надання документів дозвільного характеру в сфері будівництва` і яку Мінрегіонбуд має намір відмінити, не узгоджуються з рядом статей Закону України `Про планування і забудову територій`. `Цим законом, зокрема статтями 281, 29, 301, передбачено подання документів та отримання відповідних дозвільних документів безпосередньо в інспекціях державного архітектурно-будівельного контролю`, - наголосив Міністр.

Володимир Яцуба також зазначив, що сфера дії Закону України `Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності` поширюється на дозвільні органи, адміністраторів, уповноважений орган та суб’єктів господарювання, які мають намір провадити або провадять господарську діяльність, але не поширюється на замовників-фізичних осіб. Тому, за словами Міністра, на виконання відповідних доручень Уряду з метою уникнення порушень конституційних прав людини і громадянина, Мінрегіонбуд розробив проект постанови КМУ `Про визнання такою, що втратила чинність постанова КМУ від 27 січня 2010 року № 90`

Нагадаємо, 8 червня Міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба провів пряму телефонну лінію Кабінету Міністрів України та брифінг для засобів масової інформації.

http://www.minregionbud.gov.ua/
Идентификатор: 7534