Уряд розмежував функції Мінрегіонбуду та Мінекономіки

Уряд розмежував функції Мінрегіонбуду та Мінекономіки

Кабінет Міністрів України розмежував повноваження Міністерства регіонального розвитку та будівництва України та Міністерства економіки України. Відповідну Постанову `Про формування та реалізацію державної і регіональної політики` Уряд прийняв на своєму черговому засіданні 9 червня. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба.

Очільник Мінрегіонбуду нагадав, що відомство, яке він очолює, було створене ще в березні 2007 року, а Мінекономіки продовжувало здійснювати функції, пов’язані з повноваженнями Мінрегіонбуду в частині державної регіональної політики.

За словами Міністра, документ встановлює, що Мінрегіонбуд в межах його повноважень повинен здійснювати підготовку і реалізацію державної стратегії регіонального розвитку, координацію розробки регіональних стратегій розвитку, підготовку угод регіонального розвитку з питань регіональної політики. Володимир Яцуба поінформував, Уряд також схвалив проект Закону України `Про внесення змін до Закону України `Про стимулювання розвитку регіонів`. Після того, як цей законопроект прийме парламент, у законі слова `центральний орган виконавчої влади з питань економічної політики` буде змінено на `центральний орган виконавчої влади з питань регіональної політики`.

`Ці два документи дозволять Мінрегіонбуду приймати ефективніші рішення з розробки та реалізації єдиних підходів до формування державної регіональної політики та політики у сфері удосконалення адміністративно-територіального устрою України, вироблення єдиного системного підходу до формування і координації діяльності центральних і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з реалізації державної регіональної політики і, як наслідок, сприятиме поліпшенню загальної соціально-економічної ситуації у країні`, - додав Володимир Яцуба.

Після набуття Постановою чинності, гранична чисельність працівників Мінекономіки буде зменшена на 23 одиниці і відповідна збільшена на 23 одиниці чисельність працівників Мінрегіонбуду. Документом також врегульовані питання передачі частини бюджетних призначень, передбачених у Державному бюджеті на 2010 рік на забезпечення діяльності від Мінекономіки до Мінрегіонбуду у зв’язку з перерозподілом функцій.


Довідково:
Постанова КМУ від 16 транвя 2007 року № 750 визначає Мінрегіонбуд головним (провідним) органом у системі центральних органів виконавчої влади з питань забезпечення реалізації державної регіональної політики і політики у сфері будівництва, архітектури та містобудування, удосконалення адміністративно-територіального устрою України.

http://www.minregionbud.gov.ua/
Идентификатор: 7548