Будівельники позитивно оцінюють ініціативу Уряду щодо відміни ПДВ на будівельні роботи при спорудженні житла

Будівельники позитивно оцінюють ініціативу Уряду щодо відміни ПДВ на будівельні роботи при спорудженні житла

Українські будівельники позитивно оцінюють ініціативу Уряду щодо відміни ПДВ на будівельні роботи при спорудженні житла. Про це вже заявили найбільші будівельні об’єднання такі як Українська будівельна асоціація (УБА) та Українська будівельна палата.

Дмитро Ісаєнко, заступник Міністра регіонального розвитку та будівництва України на спільній прес-конференції з представниками будівельних об’єднань зазначив, що Уряд сподівається на швидке рішення парламенту з цього питання: `Якщо Верховна Рада підтримає такі ініціативи, то норма про відміну ПДВ на будівельні роботи при спорудженні житла вступить в дію з 1 січня 2011 року`.

В свою чергу Голова Ради директорів УБА Лев Парцхаладзе наголосив: `На сьогодні це революційний крок. Таке рішення допоможе будівельникам знизити витрати і продовжити будівництво житла, а також зробити його вартість доступною для населення`.

Віце-президент Української будівельної палати Станіслав Сташевський висловив переконання, що таке рішення Уряду значно зрушить з місця не тільки сферу житлового будівництва, а й суміжні галузі. `Одне робоче місце в будівельні галузі забезпечує робочі місця в шести суміжних галузях господарства`, - сказав Станіслав Сташевський.

Відміна ПДВ на будівельні роботи при спорудженні житла, кажуть в Мінрегіонбуді, дозволить знизити його вартість до 8%.

А тим часом, за словами Дмитра Ісаєнка, спостерігається зупинення падіння обсягів будівництва. `Хоча і глобального росту немає, але зупинка падіння – хороший сигнал, як і те, що на 3% зросла кількість підготовлених земельних ділянок під будівництво`, - зазначив заступник Міністра.

http://www.minregionbud.gov.ua/
Идентификатор: 7560