У будівельних ВНЗ з’явиться нова спеціальність – `Адміністративний архітектор`

У будівельних ВНЗ з’явиться нова спеціальність – `Адміністративний архітектор`

Міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба взяв участь у захисті дипломних робіт випускниками Київського національного університету будівництва та архітектури.

Володимир Яцуба високо оцінив наукові здобутки випускників академії, особливо відзначивши роботу магістра Олександра Писарця `Принципи архітектурно-планувальних рішень будівель водних, спортивно-розважальних комплексів`.

`Мушу констатувати, що сьогодні якість архітектурних рішень в Україні не завжди відповідає діючим вимогам. І водночас, я неодноразово мав нагоду особисто пересвідчитись, що професійний рівень вітчизняних фахівців дозволяє здійснювати найбільш складні проекти. Моє завдання, як Міністра – ліквідувати цей дисбаланс, надати таким молодим і талановитим спеціалістам, як ви, можливість реально впливати на архітектурні рішення на всіх рівнях` – зазначив Володимир Яцуба, звертаючись до студентів.

Очільник Мінрегіонбуду пообіцяв зробити все необхідне, щоб підняти статус головного архітектора, забезпечити належний рівень підготовки кадрів в країні і висловив пропозицію керівництву університету спільно з Мінрегіонбудом організувати у Києві велику виставку студентських проектів, що заслуговують на увагу.

Міністр звернув увагу на необхідність змін у процесі підготовки молодих фахівців. За його словами, держава повинна надати підтримку в організації підготовки кадрів за новою спеціальністю – `Адміністративний архітектор`, що в майбутньому займуть посади головних архітекторів на місцях.

`До випускників нової спеціальності висуватимуться підвищені вимоги. Вони мають бути спеціалістами-містобудівниками, мати високий рівень знань в області основ планування територій, основних законів України, відповідати вимогам законодавства про державну службу та бути обізнаними у сфері професійної етики` – зазначив Володимир Яцуба.

Сьогодні свої роботи до захисту подали 15 магістрів Архітектурного факультету, з них 6 – мають червоний диплом бакалавра і відмінні результати навчання в магістратурі. Всього в цьому році Архітектурний факультет Київського національного університету будівництва та архітектури випустить 124 спеціалісти і 54 магістри включно з 8 іноземними студентами.

http://www.minregionbud.gov.ua/
Идентификатор: 7574