Мінрегіонбуд: Державні будівельні корпорації будуть реорганізовані

Мінрегіонбуд: Державні будівельні корпорації будуть реорганізовані

На сьогоднішньому засіданні Колегії Мінрегіонбуду під головуванням Міністра Володимира Яцуби було розглянуто питання щодо реорганізації будівельних корпорацій `Укрбуд`, `Укрмонтажспецбуд`, `Укртрансбуд`, `Укрметротунельбуд`.

Ще в листопаді минулого року колегією Мінрегіонбуду було прийнято рішення і рекомендовано вищим органам управління корпораціями розробити плани заходів щодо реорганізації цих державних будівельних корпорацій та припинення виконання ними функцій державного управління майном організацій і підприємств, які засновані на загальнодержавній власності і входять до їхнього складу.

Таке рішення було зумовлене багатьма причинами. 80% підприємств, що входить до складу цих державних будівельних корпорацій, не є державними. Тому, відповідно до законодавства, державні будівельні корпорації не можуть мати статус державних і рішення Уряду та установчі документи, що регламентують їхню діяльність, потребують приведення у відповідність із існуючим нормативно-правовим полем.

Станом на 1 травня 2010 року у складі корпорації `Укрбуд` частка державних підприємств (разом з учбовими закладами) становить 16,2%, в корпорації `Укрмонтажспецбуд` – 12,7%, в корпорації `Укртрансбуд` – 19,4%.

Коментуючи ситуацію журналістам, Володимир Яцуба зазначив, що на його думку `Укрметротунельбуд` повинен залишатись у державній власності і бути під контролем держави.

`Треба визначитися, кому він має бути підпорядкований. Я вважаю, що Міністерству транспорту та зв’язку`, – сказав очільник Мінрегіонбуду.

Що стосується решти корпорацій, то за словами Володимира Яцуби за кілька місяців вони повинні або показати достойні результати роботи, або ж позбудуться статусу державних.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 7586