Мінрегіонбуд пропонує уточнити вартість об’єктів Євро-2012 у Львові з розподілом за окремими об’єктами

Мінрегіонбуд пропонує уточнити вартість об’єктів Євро-2012 у Львові з розподілом за окремими об’єктами

Вартісні показники по об’єктах, передбачених Державною цільовою програмою підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, зокрема по Львівській області, підлягають уточненню на підставі затвердженої в установленому порядку проектно-кошторисної документації з розподілом за окремими будовами.

З такою пропозицією виступив Міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба, коментуючи інформацію ЗМІ про те, що будівництво стадіону у Львові подорожчало у два рази.

Володимир Яцуба поінформував, що в червні 2009 року Львівська обласна державна адміністрація затвердила проектну документацію з будівництва Львівського стадіону стадії `Проект` загальною кошторисною вартістю 691,96 млн.грн. на підставі позитивного комплексного висновку Львівської філії ДП `Укрдержбудекспертиза`. За словами Міністра, в ході реалізації проекту будівництва виникла необхідність зміни проектних рішень через відхилення від затвердженого проекту у робочих кресленнях (креслення виконувались ТзОВ `ГІПРОМЕЗ` на замовлення генпідрядника ТзОВ `Азовінтекс`) в частині об’мно-планувальних, конструктивних та інженерно-технічних рішень, що призвело до значних відхилень від вимог УЄФА та архітектурних рішень споруди.

`Відкоригована за зауваженнями філії ДП `Укрдержбудекспертиза` документація в травні цього року була перезатверджена Львівською обласною державною адміністрацією загальною кошторисною вартістю 875,71 млн. грн. Зазначу, що врахувавши зауваження `Укрдержбудекспертизи` кошторисна вартість будівництва стадіону була зменшена на 14,44 млн. грн.`, - прокоментував Володимир Яцуба.

Кількома місяцями раніше, у лютому 2010 року, за словами Міністра, Львівська ОДА запропонувала у своєму листі Мінекономки (відомство здійснювало підготовку проекту Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу за поданням центральних органів виконавчої влади та місцевих державних адміністрацій) включити до програми крім фінансування стадіону в сумі 862,13 млн. грн., фінансування проектування, будівництва та реконструкції об’єктів інфраструктури в районі вул.Стрийської – Кільцевої дороги в сумі 311,85 млн. грн.

`Загальні обсяги фінансування будівництва вказаних об’єктів за пропозицією облдержадміністрації склали 1 173,98 млн. грн., з яких кошти державного бюджету 1 091,59 млн. грн. За невідомих мені обставин до Державної цільової програми були включені прогнозні обсяги фінансування на будівництво Львівського стадіону однією сумою 1 649,02 млн. грн. без розшифрування по об’єктах та без узгодження з Мінрегіонбудом`, - зазначив Володимир Яцуба.

http://www.minregionbud.gov.ua/
Идентификатор: 7584