Уряд найближчим часом підпише угоду щодо регіонального розвитку з Івано-Франківською областю

Уряд найближчим часом підпише угоду щодо регіонального розвитку з Івано-Франківською областю

Уряд найближчим часом підпише з Івано-Франківською областю угоду щодо регіонального розвитку. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба. Подібні угоди, за словами Міністра, є інструментом взаємоузгоджених дій між Урядом та владою регіонів по спільному визначенню шляхів зростання територій.

`На сьогоднішній день Івано-Франківська область найбільш готова до підписання такої угоди. Там активно працює над цим питанням голова ОДА Михайло Вишиванюк`,- зазначив Міністр.

Володимир Яцуба також поінформував, що окремо робота ведеться і щодо розвитку території АР Крим. Міністр зазначив, що за останні 5 років Крим значно уповільнив темпи свого розвитку, тому Уряд спільно з виконавчою владою автономії розробляють шляхи розвитку півострова.

До речі, за словами Міністра, на сьогоднішній день укладено 4 угоди щодо регіонального розвитку між Урядом та окремо з Донецькою (2007 рік), Львівською (2008 рік), Волинською (2010 рік), Вінницькою (2010 рік) обласними радами.
Однак, за словами Міністра, колишній Уряд дискредитував саму ідею угод, фактично перетворивши їх з управлінського в суто політичний інструмент.

`Фінансові зобов’язання Уряду перед регіоном по Угоді з Донецькою обласною радою у минулому році були виконані усього на 4 відсотки (профінансовано 47 млн грн проти зобов’язання 1 млрд грн), хоча свої зобов’язання перед Урядом облрада виконала на 175 відсотків. І це в найбільш несприятливий кризовий рік. Як результат, виконання угоди у Донецькому регіоні в минулому році було фактично провалено`, - поінформував Володимир Яцуба.

У той же час, зі слів очільника Мінрегіонбуду, урядові зобов’язання за такою ж угодою з Львівською облрадою були виконані на 105 відсотків (профінансовано 342 млн грн), місцевим бюджетом області – на 32%.

`Ми пропонуємо, починаючи з 2011 бюджетного року, запровадити в держбюджеті спеціальну бюджетну програму, де передбачати фінансовий ресурс на виконання зобов’язань Уряду по всіх укладених угодах регіонального розвитку`, - наголосив Володимир Яцуба.

Окрім Івано-Франківської, Мінрегіонбуд сьогодні працює над угодами спільно з місцевою владою Луганської, Херсонської і рядом інших областей.

http://www.minregionbud.gov.ua/
Идентификатор: 7640