Можливо Україна будуватиме укріплені підземні паркінги
Ілюстративне фото: Sven Mieke on Unsplash

Можливо Україна будуватиме укріплені підземні паркінги

Міністр інфраструктури України запропонував проєктувати укріплені підземні паркінги для новобудов. Олександр Кубраков озвучив ідею під час робочої поїздки до Харкова.

Ця пропозиція вимагає залучення наукової спільноти для розроблення та затвердження будівельних стандартів. Наразі технічне оснащення паркінгу регламентовано ДБН В.2.3-15:2007 «Споруди транспорту. Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів». У ньому описаний аспект пожежної безпеки об'єкта.

Можливо суспільство перегляне питання облаштування бомбосховищ загалом і сформує запит на них у всіх житлових та громадських будівлях.

Наприклад, у 1951 році Ізраїль запровадив закон про цивільну оборону, який вимагає, щоб усі громадські, житлові будинки та офіси були обладнані укриттями або «безпечними кімнатами».
У «безпечних кімнатах» зміцнені стіни, сталеві армовані двері та невелике вікно з куленепробивним склом. Це варіант на випадок, якщо час на перехід до бомбосховища занадто короткий, щоб дістатися до укриття безпечно та вчасно.
Идентификатор: 15298