Єропейський Союз запустив програму збільшення енергоефективності громадських будівель в Україні
Фото: European in Ukraine

Єропейський Союз запустив програму збільшення енергоефективності громадських будівель в Україні

Європа надасть фінансову підтримку для термомодернізації громадських будівель в Україні. До участі в конкурсі запрошуються малі та середні громади. Перші 100 мільйонів євро доступні в рамках програми "Енергоефективність громадських будівель в Україні". Кошти надали Європейський інвестиційний банк та банк Європейського Союзу.

Відбір проєктів здійснюватиме Міністерство розвитку громад, регіонів та інфраструктури. Розглядатимуть проєкти термомодернізації дитячих садків, шкіл, медичних закладів, спортивних і культурних центрів та адміністративних будівель. Також прийнятними є проєкти з відновлення громадських будівель, пошкоджених під час військових дій, будівництва укриттів та реконструкції будівель для розміщення внутрішньопереміщених осіб.
Програма спрямована на підвищення енергоефективності будівель шляхом утеплення фасадів, дахів і підвалів, встановлення енергоефективних вікон і входів, лічильників енергії та систем управління, а також модернізації систем опалення, вентиляції та освітлення.

Програма підтримає у першу чергу малі та середні громади, які не мають досвіду реалізації міжнародних проєктів з термомодернізації.

Конкурс триватиме до 3 червня 2023 року.
Умови викладені в оголошенні↗️.
Идентификатор: 15442