Влада Криму має намір сприяти розвитку будівельного бізнесу на півострові - голова ВР АРК

Влада Криму має намір сприяти розвитку будівельного бізнесу на півострові - голова ВР АРК

УНІАН. Органи влади Криму мають намір всіляко сприяти розвитку будівельної індустрії на півострові і створювати комфортні умови для діяльності будівельних компаній. Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції в Сімферополі після презентації багатофункціонального комплексу заявив голова Верховної Ради АРК Анатолій ГРИЦЕНКО.
Кримський спікер відзначив, що впродовж довгого часу в Криму діяла корупційна схема, яка не давала можливості будівельним компаніям швидко і оптимально увійти до проектних термінів будівництва. `Ми робитимемо все, щоб такі схеми були в Криму зруйновані`, - запевнив А.ГРИЦЕНКО.
Голова ВР АРК закликав журналістів і будівельників повідомляти про факти хабарництва або вимагання. `Ми будемо дуже жорстоко підходити до тих чиновників, які займаються вимаганням. Такі факти сьогодні існують, і тому основне завдання влади знівелювати і довести до нуля існуючу корупційну ланку`, - переконаний А.ГРИЦЕНКО.
За його словами, Криму сьогодні не вистачає вкладень в будівельну галузь економіки, і про це говорять підсумки розвитку галузі в 2006 році.
Разом з тим, спікер відзначив, що за минулий рік на 30% збільшено обсяг введення в експлуатацію житлового фонду - здано 369 тис. квадратних метрів житла, в 2005 році в експлуатацію житла було введено майже на 120 тис. квадратних метрів менше. `Це говорить про те, що будівельна індустрія в Криму розвивається, і ми цьому всіляко сприятимемо`, – заявив голова ВР АРК.
`Кожна будівельна компанія має почуватися комфортно, і ми робитимемо все для того, щоб будівельний бізнес розвивався. Ми не віддаємо перевагу якійсь одній будівельній компанії - всі, хто вкладатиме фінансові ресурси, будуть підтримані владою Автономної Республіки Крим`, - запевнив А.ГРИЦЕНКО.
Идентификатор: 1002