Севастопольська міськрада не передаватиме земельних ділянок у власність громадянам, не зареєстрованим у місті

Севастопольська міськрада не передаватиме земельних ділянок у власність громадянам, не зареєстрованим у місті

УНІАН. Севастопольська міська рада ухвалила рішення про відмову в передачі у власність земельних ділянок громадянам України, які не мають реєстрації на території Севастополя, при надходженні від них заяв про відведення земельної ділянки в адміністративних межах Севастополя.
Як передає кореспондент УНІАН, в ухваленому рішенні також йдеться, що відмова діятиме `до утворення Державного реєстру прав на нерухоме майно і їх обмежень і надання інформації, яка підтверджує факт нереалізації права на надання безкоштовно у власність земельної ділянки на території України в межах норм безкоштовної передачі, передбаченої Земельним кодексом України`.
Міська рада рекомендувала Севастопольській міській державній адміністрації враховувати це рішення під час розгляду відповідних звернень. Рішення вступає в законну силу від дня його ухвалення.
Заступник голови Севастопольської міської державної адміністрації Ольга КОВІТІДІ під час виступу з трибуни перед голосуванням, зокрема, висловила впевненість, що `ті люди, голови постійних комісій, які узгодили проект рішення, просто підставляють голову міськради Валерія САРАТОВА` (В.САРАТОВ - автор цього проекту - УНІАН). За її словами, `якщо ми живемо в конституційному полі України, ми не повинні приймати рішення, через які з нас будуть сміятися. Конституцію ми не можемо порушувати. Тому сьогодні ми можемо прийняти популістське рішення, але ми не можемо позбавляти громадян України їх права отримувати земельні ділянки і реалізовувати право безкоштовної приватизації. Нас не зрозуміють наші виборці, севастопольці, не зрозуміє Україна, якщо ми позбавимо їх цього права`.
Голова міської ради В.САРАТОВ після виступів депутатів і заступника голови міської державної адміністрації в ході обговорення питання закликав депутатів утриматися під час голосування. Однак із 65 присутніх депутатів `за` проголосували 47, `проти` - 1, утрималися 9 депутатів (інші не голосували).
Як стало відомо УНІАН з джерел у міській раді, згідно з висновком юридичної служби апарату Севастопольської міської ради від 6 лютого, представлений проект рішення `суперечить вимогам Земельного кодексу України. У висновку зазначається, що нормами кодексу `не допускається встановлення яких-небудь обмежень в реалізації громадянами України даних прав в залежності від місця проживання або створення державних реєстрів інформації`. `Таким чином, підкреслюється у висновку, Севастопольська міська рада немає правових можливостей для встановлення подібних обмежень і безкоштовної приватизації або отримання безкоштовно у власність земельних ділянок для громадян, які не мають реєстрації на території Севастополя`.
Идентификатор: 1022