`У прокуратури немає серйозних претензій до рішення Радміну виділити 120,9 га землі під Ялтою під гольф-клуб - кримський прем`єр

`У прокуратури немає серйозних претензій до рішення Радміну виділити 120,9 га землі під Ялтою під гольф-клуб - кримський прем`єр

УНІАН. Голова Ради міністрів Автономної Республіки Крим Віктор ПЛАКІДА заявляє, що у кримської прокуратури немає серйозних претензій до рішення уряду автономії виділити комерційній фірмі `Антал-Крим` 120,9 гектарів землі поблизу Ялти під будівництво гольф-клубу.
Як передає кореспондент УНІАН, про це В.ПЛАКІДА заявив сьогодні журналістам у Сімферополі, коментуючи ряд критичних публікацій щодо даної ініціативи Радміну АРК, зокрема, те, що в разі будівництва гольф-клубу доведеться відселяти жителів села Партизанське, чия територія розташована на землях, які буде виділено комерційній фірмі під гольф-клуб.
За словами кримського прем`єра, рішення про передачу землі фірмі `Антал-Крим` було ухвалено з урахуванням усіх необхідних актів України, і якщо раптом виникнуть якісь проблеми `з переселенням-відселенням` людей, то кримський уряд вирішуватиме це питання `в законному порядку`. `Ми спілкувалися з Віктором Вікторовичем (прокурором Криму Віктором ШЕМЧУКОМ - УНІАН), зауваження стосуються усунення деталей, які можна вирішити в робочому порядку. Серйозних порушень, на думку прокуратури, в цьому рішенні (у рішенні Радміну АРК - УНІАН) немає`, - сказав глава уряду Криму. При цьому він закликав журналістів не переживати щодо даного рішення уряду автономії. `Не переживайте, все буде нормально, ви ще пограєте у гольф`, - сказав прем`єр автономії.
Відповідаючи на питання, що відомо про фірму, якій буде передано землю, В.ПЛАКІДА заявив, що це питання його `абсолютно не цікавить`. `У нас дуже багато потенційних інвесторів, і у них є право заявити про своє бажання вкладати інвестиції в Крим`, - заявив голова Радміну автономії, при цьому він додав, що якщо у людей є гроші і є реальні інвестиційні проекти, то цю ініціативу потрібно підтримувати.
Нагадаємо, в січні кримський уряд погодило виділення 120,9 га землі фірмі `Антал-Крим` під будівництво гольф-клубу. При обговоренні питання окремі члени Радміну, зіславшись на те, що в автономії, як і в цілому в Україні, гра в гольф не дуже популярна, висловили подив, навіщо Криму гольф-клуб.
Кримські журналісти просили голову ВР автономії Анатолія ГРИЦЕНКА розповісти про фірму `Антал-Крим`. А.ГРИЦЕНКО обіцяв оприлюднити інформацію про цю фірму найближчим часом, але поки що цього не зробив. Тим часом, ряд кримських ЗМІ пишуть, що фірма `Антал-Крим` була створена лише два місяці тому фірмою `Антал сервіс`. За даними ЗМІ, засновниками фірми `Антал сервіс` є дві приватні особи, один з них житель Києва, а другий, як запевняють журналісти, народний депутат з фракції Партії регіонів Антон ПРИГОДСЬКИЙ. А.ПРИГОДСЬКОГО кримські мас-медіа часто називають людиною, яка `дивиться` за Кримом.
Идентификатор: 1021