Кримські татари не проти, аби багатоквартирні будинки для них будувала турецька компанія

Кримські татари не проти, аби багатоквартирні будинки для них будувала турецька компанія

УНІАН. Меджліс кримськотатарського народу не проти, щоб турецькі будівельні фірми брали участь у будівництві на території автономії багатоквартирних будинків для кримських татар.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Меджлісу, лідер цієї організації, народний депутат України Мустафа ДЖЕМІЛЄВ на запрошення сімферопольського мера Геннадія БАБЕНКА взяв участь у діловій зустрічі з представниками великої турецької будівельної фірми `CEBECI`. Турки прибули до Криму з пропозицією про співпрацю з кримськими колегами у галузі будівництва і розвитку інвестиційної діяльності.
Обговорюючи перспективи співпраці з турецькою будівельною фірмою, М.ДЖЕМІЛЄВ розповів, що в ході його зустрічі з прем`єр-міністром Туреччини Реджеп Тайіп ЕРДОГАНОМ, турецька сторони виступила з пропозицією про можливість започаткування будівництва багатоквартирних будинків для кримських татар по лінії Агентства міжнародної співпраці і розвитку Туреччини. `У разі остаточного ухвалення цього рішення турецьким урядом, ми можемо розглянути можливість залучення досвіду турецької будівельної фірми `CEBECI` на тендерній основі у будівництві даного житла`, - запропонував лідер Меджлісу.
Під час зустрічі також було висловлено думку про необхідність відкриття в Криму філіалу одного з банків Республіки Туреччина і страхової компанії `для ефективної роботи турецьких бізнес-кіл на території Криму і, відповідно, мінімізації непередбаченого ризику`.
Идентификатор: 1023