Київська влада проведе інвестконкурс з будівництва накриття наземних станцій метрополітену

Київська влада проведе інвестконкурс з будівництва накриття наземних станцій метрополітену

УНІАН. Київ проведе інвестиційні конкурси з будівництва накриття над відкритими ділянками Святошино-Броварської лінії столичного метрополітену.
Як передає кореспондент УНІАН, відповідне розпорядження, текст якого підписав мер столиці Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ, оприлюднено на офіційному веб-порталі міської влади.
Згідно з документом, затверджений перелік інвестиційних проектів для реалізації їх на конкурсних засадах включає будівництво накриття на відкритій частині Святошино-Броварської лінії метрополітену (по ділянках між станціями `Лісова` та `Чернігівська`, `Чернігівська` та `Дарниця`, `Дарниця` та `Лівобережна`, `Лівобережна` та `Гідропарк`, `Гідропарк` та `Дніпро` передбачено окремий інвестиційний конкурс). Будівництво накриття включає в себе обладнання пішохідними містками, створенням приміщень торговельно-офісного та розважального призначень, паркінгів, супутньої інфраструктури на станціях та вздовж відкритих ділянок.
Провести конкурси із залучення інвесторів для реалізації інвестиційних проектів доручено діючій комісії, утвореній розпорядженням Київської міської державної адміністрації від 26 грудня 2003 р. №2442 `Про порядок залучення інвесторів до фінансування будівництва або реконструкції станцій метрополітену, підземних переходів, автошляхів, площ та інших об`єктів житлової та соціальної інфраструктури міста`.
Відповідно до прийнятого рішення, визнано таким, що втратило чинність, розпорядження Київської міської державної адміністрації від 1 листопада 2005 р. №2014 `Про проведення конкурсу із залучення інвесторів для будівництва накриття станцій `Чернігівська`, `Дарниця`, `Лівобережна`, `Гідропарк` лівобережної частини Святошино-Броварської лінії метрополітену зі створенням приміщень торговельно-офісного та розважального призначень`.
Комунальне підприємство `Київське інвестиційне агентство`, згідно з документом, визнано замовником на виконання проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості), а також іншої документації, необхідної для прийняття рішень Київською міською радою щодо реалізації інвестиційних проектів, а також підготовки проектів договорів оренди земельних ділянок між Київською міською радою та переможцями конкурсів.
Идентификатор: 1107