На будівництво стадіону ФК `Шахтар` у Донецьку привезуть ще 150 робітників із Туреччини

На будівництво стадіону ФК `Шахтар` у Донецьку привезуть ще 150 робітників із Туреччини

На будівництво нового стадіону ФК `Шахтар` у Донецьку генеральний підрядник будівництва турецька компанія ЕНКА привезе ще 150 робітників із Туреччини.
Як повідомили УНІАН у прес-службі ФК `Шахтар`, нові працівники будуть зайняті на бетонних роботах, а також на роботах зі встановлення інженерних комунікацій. Після прибуття поповнення всього на будмайданчику працюватимуть близько 1000 осіб.
Зараз на будівництві ведуться бетонні роботи з відливання каркаса й перекриттів, заливається бетоном контур стадіону, встановлюються збірні конструкції трибун. Ведуться також екскаваторні роботи для облаштування підземної парковки й підземного в`їзду на VIP-трибуну.
Передбачається, що каркас споруди стадіону будівельники закінчать у липні 2007 року - на два місяці раніше запланованого терміну. Встановлення трибун заплановано завершити в серпні 2007 року.
У прес-службі уточнили, що в середині березня на будівництві почнеться один із найскладніших етапів - встановлення даху. В кожну з 16 опор стадіону буде забетоновано так званий якір. На цих натяжних і компенсаційних якорях триматиметься металева опора даху стадіону. Перша 60-метрова опора буде встановлена до кінця травня. А весь дах повністю будівельники планують закінчити до жовтня поточного року.
УНІАН
Идентификатор: 1183