Київрада віддала близько 30 га зеленої зони на вулиці Замковецькій під забудову житловими комплексами

Київрада віддала близько 30 га зеленої зони на вулиці Замковецькій під забудову житловими комплексами

Київська міська рада виділила близько 30 га зеленої зони на вулиці Замковецькій у Подільському районі під забудову житловими комплексами.
Як передає кореспондент УНІАН, відповідні рішення були затверджені 15 березня на пленарному засіданні сесії міської ради.
Згідно з документами, відведені землі перебували в користуванні агрокомбінату `Пуща-Водиця` та належали до запасу сільськогосподарських земель. Відповідно до прийнятих вчора рішень, вони вилучаються з користування агрокомбінату, виключаються з переліку озелених територій і по двох з трьох рішень будуть внесені відповідні зміни до Програми розвитку зеленої зони Києва до 2010 р та концепції формування зелених насаджень.
Так, потребує корективи існуюча програма зелених зон у зв`язку з передачею в оренду земельної ділянки для будівництва житлового комплексу з соціально-побутовою інфраструктурою між вул. Новомостицька та Замковецька ТОВ `Нове місто`. Згідно з документом рішення, виводиться з переліку озелених територій 9,57 га (з них 9,39 га - рілля), які передаються в оренду на 5 років.
Іншим рішенням передбачено надання в оренду на 5 років ТОВ `Столиці` земельної ділянки між вул. Новомостицька та Замковецька площею 9,8 га для будівництва багатопрофільного житлового комплексу з торгово-соціальною інфраструктурою. З зазначеної площі 9,74 га (з них 8,28 га - рілля, 0,15 га - пасовища, 0,31 га - чагарники, 1 га - яри) будуть виведені з запасу земель сільськогосподарського призначення до фонду житлової забудови, а крім того, 2,71 га будуть виведені з фонду озеленених територій. Третє рішення передбачає лише віднесення виділених сільськогосподарських земель до запасу житлової та громадської забудови без необхідності внесення змін до Програми розвитку зелених зон. Зокрема, мова йде про 9,98 га (з них 8,74 га - рілля, 0,85 га - землі, що знаходяться в стадії меліоративного будівництва, 0,39 га - яри) за адресою: вул. Замковецька, 94-102, які передаються для здійснення будівництва житлового комплексу ТОВ `Укрспецторг`. Ділянка надана в оренду на 5 років.
УНІАН
Идентификатор: 1228