Київрада передала в постійне користування КП «Конча-Заспа» близько 30 га землі в Феофанії

Київрада передала в постійне користування КП «Конча-Заспа» близько 30 га землі в Феофанії

Комунальне підприємство «Лісопаркове господарство «Конча-Заспа» отримало право оформити в постійне користування 25,7 га для ведення лісового господарства.
Відповідне рішення було прийнято вчора на пленарному засіданні сесії Київської міської ради. Передана земельна ділянка лежить в кварталах 34 та 35 Голосіївського лісництва (урочище «Феофанія). Зокрема, у 34-му кварталі передана земельна ділянка площею 16,2 га вздовж Академіка Лебедєва та у 35-му – дві ділянки загальною площею 9,5 га вздовж вул. Метрологічної.
Згідно з документами, підприємство має сплачувати земельний податок у розмірі в залежності від ділянки: 37 тис. грн., 50 тис. грн. та 118 тис. грн.. на рік.
Коментуючи проект рішення сесії Київради лідер фракції «Громадський актив Києва» Олександр ПАБАТ в інтерв`ю журналістам нагадав, що саме їх фракція внесла питання про передачу земель в Феофанії лісопарковому господарству, оскільки вже на сьогоднішній день стало відомо про наміри забудувати цю територію котеджами. Щоб врятувати За інформацією О.ПАБАТА, приватна забудова в цьому місці лобіюється народними депутатами від різних політичних сил.
«Вулиця Заболотного (вулиці Академіка Лебедєва та вул. Метрологічна примикають до вул.. Заболотного – УНІАН), ви знаєте – це територія Феофанії і там уже близько 30 га поділені під котеджне містечко. Уже є кілочки, натягнуті нитки», - сказав він, висловивши переконання, що передача «цих 30 га «платинової» землі КП «Конча-Заспа» врятує її від забудови.
УНІАН
Идентификатор: 1333