В Києві відкриють 3 культурно-розважально-просвітницьких та 4 торговельно-офісних центри

В Києві відкриють 3 культурно-розважально-просвітницьких та 4 торговельно-офісних центри

У Києві планується відкрити 3 культурно-розважально-просвітницьких заклади та 4 торговельно-офісних центри.
Як повідомив кореспондент УНІАН, відповідні рішення ухвалила Київська міська рада на пленарному засіданні 29 березня.
Згідно з документами, будівництво закладу науково-громадського призначення має розпочатися у Тверському тупику, 10-а у Печерському районі столиці. З цією метою депутати Київради виділили земельну ділянку площею 0,27 га і передали її в постійне користування Українському мовно-інформаційному фонду Національної академії наук України.
Крім того, ЗАТ `Трест `Київміськбуд-1` отримало дозвіл від Київради взяти в оренду на 5 років земельну ділянку площею 1,03 га, в т.ч. 0,72 га в межах прибережних захисних смуг, для завершення будівництва літнього театру в урочищі `Наталка` в Оболонському районі.
Новий культурно-розважальний центр планується побудувати на проспекті Космонавта Комарова, 48 у Солом`янському районі. Для цього депутати виділили тут земельну ділянку площею 1,19 га і передали її в оренду на 5 років ТОВ `Комапнія `Промтек`. Згідно з рішенням, у комплексі будівництва центру також передбачається відкриття торговельних, адміністративно-офісних приміщень та паркінгу. Як зазначено в рішенні, на сьогодні 0,09 га відведеної території перебуває в користуванні заводу ім. Івана Лепсе, у зв`язку з чим прийнято рішення про вилучення зазначеної площі у промислового підприємства.
Згідно з іншими рішеннями Київради, 2 нових торговельно-офісних центри передбачається побудувати у Дніпровському районі: на проспекті Возз`єднання, 15, та на перетині проспектів Броварського та Визволителів. Для цього відведені, відповідно, земельні ділянки площею 1,13 га та 1,24 га.
Для здійснення будівництва центру на проспекті Возз`єднання земля надана в оренду на 5 років ТОВ `Сітібудмайстер`. Частина відведеної землі до цього часу перебувала в користуванні Київського обласного виробничого об`єднання `Укрголовавтотехобслуговування` і була передбачена для будівництва відкритих автостоянок на житловому масиві `Березняки`. Останнім рішення сесії право користування ділянкою для `Укрголовавтотехобслуговування` припинено.
Земля на перетині проспектів Броварського та Визволителів передана в оренду на 15 років ТОВ `Компанія `Метрополіс`. При чому, згідно з рішенням сесії, 0,31 га виділеної землі вилучається з користування ВАТ `Український науково-дослідний та проектний інституту сталевих конструкцій ім. В.Шиманського`; 0,93 га – у комунального об`єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень `Київзеленбуд`, яке отримало цю землю для створення парку-скверу.
Торговельно-офісні центри також планується побудувати на Либідській площі у Печерському районі та на вул. Стеценка у Святошинському районі. Відповідно до прийнятих рішень, на Либідській площі відведена земельна ділянка площею 0,62 га, яка передана ТОВ `Будмайданчик` в оренду на 5 років. Попередньо мають бути внесені зміни до Програми розвитку зеленої зони міста Києва, оскільки у складі виділеної під будівництво ділянки перебувають 0,16 га скверу Чекістів (ст. метро `Либідська`). Згідно з документом, 0,16 га виключаються з переліку озеленених територій загального користування. Ще 0,39 га, з яких 0,22 га знаходяться в межах червоних ліній, вилучаються з користування Київського заводу по ремонту мотоциклів `Укрголовавтотехосблуговування`.
Площа ділянки під будівництво торговельно-офісного центру на вул. Стеценка становить 0,91 га. Вона передана ТОВ `Будмегасервіс` в оренду на 5 років. В даному випадку 0,86 га вилучається з користування управління будівництва та експлуатації автомобільних шляхів `Київміськшляхбуд` та переводяться з території вулиць та доріг за функціональним призначенням до зони громадських будівель і споруд.
УНІАН
Идентификатор: 1368