Для проведення Євро-2012 Києву та області знадобиться 15 тис. нових готельних місць - експерт

Для проведення Євро-2012 Києву та області знадобиться 15 тис. нових готельних місць - експерт

Для проведення Чемпіонату Європи з футболу 2012 року в Києві та Київській області необхідно створити 15 тис. нових готельних місць, 80% з яких мають скласти дво- і тризіркові готелі. Про це сьогодні кореспонденту УНІАН повідомив радник міністра культури і туризму Євген САМАРЦЕВ.
За його словами, будівництво готелів слід зв`язати з транспортною і авіа інфраструктурою, створити цивілізованішу систему внутрішніх перевезень, щоб можна було здійснювати перельоти безпосередньо з Донецька до Одеси, минувши Київ.
«Дуже важливо робити комплексне планування всього регіону, адже нові готельні комплекси мають будуватися не тільки під Євро-2012, а спиратися на оптимальний розвиток туристичного потенціалу, створення нових проектів», - вважає Є.САМАРЦЕВ.
За його даними, в Дніпропетровську, з урахуванням того, що там проходитимуть відбіркові матчі, слід створити 7-8 тис. готельних місць.
Експерт також вважає, що зараз необхідно зайнятися формуванням цивілізованого ринку здачі індивідуальних квартир і малих готелів. «Є відповідне рішення уряду, але поки що воно тільки на папері, необхідно зараз провести серйозну роботу, щоб зрозуміти, скільки об`єктів можна запропонувати, зокрема, в приватному секторі», - сказав він.
За словами Є.САМАРЦЕВА, проведення чемпіонату припускає, що ми повинні створювати новий образ України, систематизувати і популяризувати спортивні напрямки, поліпшити якість тієї спортивної інфраструктури, яка може бути використана для рекреативного відпочинку.
«Слід продумати систему пільгового кредитування будівництва об`єктів інфраструктури, і ми говоримо про те, що нам потрібно боротися за зменшення ПДВ готелів і ресторанів, як це робиться в усій Європі», - зазначив експерт.
УНІАН
Идентификатор: 1572