Чехи готові побудувати в Криму вітропарки вартістю 370 млн. євро

Чехи готові побудувати в Криму вітропарки вартістю 370 млн. євро

Одне з найбільших підприємств в галузі машинобудування Чеської Республіки - компанія "Вікоф Індастрі" готова вкласти в економіку Криму близько 370 млн. євро.
Як повідомила УНІАН прес-секретар голови кримського парламенту Алла ГОРЄВА, про це йшлося під час зустрічі представників керівництва чеської холдингової компанії "Вікоф Індастрі" з головою Верховної Ради Автономної Республіки Крим Анатолієм ГРИЦЕНКОМ.
Чеська сторона виступила з інвестиційною пропозицією про будівництво на території півострова кількох вітропарків загальною потужністю 300 МВт. Компанія готова вкласти в реалізацію кримського проекту близько 370 млн. євро.
Крім того, в планах іноземного інвестора - створення в Сімферополі спільного чесько-українського підприємства. "Новоутворена компанія могла б носити назву "Вітропарк Вікоф", а в перспективі, за умови успішного розвитку кримського інвестпроекту і поступового розширення взаємовигідної співпраці з українськими енергетичними компаніями, чехи висловили намір створити спеціальну українсько-чеську сервісну компанію "Вікоф-сервіс", яка б могла обслуговувати всю мережу побудованих вітропарків", - повідомила А.ГОРЄВА.
"Вікоф Індастрі" висловила готовність за сприятливих умов до кінця 2010 року встановити на українській території 150 вітроелектростанцій і перші десять - вже цього року.
Керівник кримського парламенту відзначив, що кримське керівництво сьогодні надає достатньо серйозної уваги цим питанням, і в Криму вже функціонують декілька майданчиків з вітроелектростанціями. "Тому пропозиція чеських інвесторів дуже цікава кримській автономії та її жителям", - наголосила А.ГОРЄВА.
УНІАН
Идентификатор: 1667