Київрада схвалила концепцію реконструкції «хрущовок» на вулиці Маршала Гречка

Київрада схвалила концепцію реконструкції «хрущовок» на вулиці Маршала Гречка

Київрада схвалила містобудівну концепцію комплексної реконструкції мікрорайону застарілого житлового фонду, обмеженого вулицями Маршала Гречка (2-26-а), Стеценка та Інернаціональною площею, загальною площею 46 га.
Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення депутати ухвалили 26 квітня на пленарному засіданні сесії Київради.
Згідно з рішенням, комплексна реконструкція території кварталів забудови перших масових серій здійснюватиметься методом «хвилі», з першочерговим будівництвом стартових будинків і переселенням жителів району до нових будинків у межах території реконструкції і послідовною заміною старої забудови новими будинками.
Містобудівною концепцією передбачається знесення 148,4 тисяч квадратних метрів у 34 існуючих будинках і 6,3 тис. кв.м нежилого фонду з послідовним будівництвом 555 тис. кв.м загальної житлової площі в 30 нових будинках висотою 12-23 поверхи і 64 тис. кв.м об`єктів соціальної сфери. Планується, що загальна чисельність населення території збільшиться з 10 тис. людей до 20,9 тис. людей, а житлова забезпеченість зросте з 20,2 кв.м на людину до 29,2 кв.м.
Загальна вартість реалізації проекту становитиме 2,2 млрд. грн.
За рішенням Київради, після схвалення містобудівної концепції буде проведено інвестиційний конкурс із залучення інвесторів до реалізації проекту. У конкурсі мають брати участь не менш як три інвестори. Переможець конкурсу розробить інвестиційний проект. Передбачається, що реконструкцію мікрорайону проводитиме один забудовник.
За словами головного архітектора Києва Василя ПРИСЯЖНЮКА, проектом передбачається також реконструкція трьох дитсадків і двох шкіл.
За його даними, людей переселятимуть у квартири, які в півтора рази перевищують існуючі, але на це має бути згода кожної сім`ї.
«Це складна робота для інвесторів, але в Києві є ряд інвесторів, зацікавлених в проведенні цієї роботи. Замовники проводитимуть роботу з людьми, зокрема цим має займатися районна держадміністрація… Було проведено громадське обговорення, і більшість жителів цього мікрорайону підтримує цю ідею», - додав він.
В.Присяжнюк розраховує, що проектування забудови мікрорайону розпочнеться восени цього року, після проведення інвестиційного конкурсу і затвердження Кабміном форми типового інвестиційного договору.
За прогнозами головного архітектора Києва, наступними для реконструкції можуть бути мікрорайони на вулиці Щербакова, в районі вулиць Перова і Алішера Навої, на Сирці і Старій Дарниці.
Довідка УНІАН. У Києві існує близько 7,5 млн. кв.м застарілого житла, спорудженого в 50-60 рр. ХХ століття.
УНІАН
Идентификатор: 1692