У Святошинському та Печерському районах Києва побудують дві нові церкви

У Святошинському та Печерському районах Києва побудують дві нові церкви

У Святошинському та Печерському районах Києва побудують дві нові церкви.
Як передає кореспондент УНІАН, на засіданні сесії Київської міської ради 26 квітня було прийнято рішення про відведення земельних ділянок двом релігійним громадам для будівництва храмів.
Зокрема, Українській православній церкві парафії Святителя Феодосія Чернігівського у Святошинському районі передано в оренду на 5 років земельну ділянку площею 0,3 га для спорудження храму та дзвіниці за адресою: проспект Перемоги, 146/2 – у сквері на розі проспекту Перемоги та вулиці Чорнобильської.
Рішенням внесено зміни до Програми розвитку зеленої зони столиці, які полягають у виключенні земельного наділу з переліку зелених зон.
Крім того, релігійній громаді парафії Кафедрального собору на честь Воскресіння Христового у Печерському районі Української православної церкви передано в оренду на 10 років земельну ділянку площею 3,88 га для будівництва кафедрального собору з адміністративними та господарськими приміщеннями.
Ця земельна ділянка виділена у парку відпочинку ім.Дзержинського, що зумовило депутатів внести відповідні зміни до Програми розвитку зеленої зони столиці, а саме - виключити земельну ділянку з переліку озеленених територій міста.
УНІАН
Идентификатор: 1691