До 2009 року межі Черкас збільшаться за рахунок навколишніх сіл

До 2009 року межі Черкас збільшаться за рахунок навколишніх сіл

До 2009 року місто Черкаси збільшиться за рахунок кількох навколишніх сіл, при цьому нинішнього року базова вартість землі у місті зросте у 2,5 рази.
Як повідомили УНІАН у пресс-службі міськвиконкому, до складу Черкас можуть увійти такі села як Червона Слобода, Леськи, Геронимівка, Хутори. Визначення нової межі міста передбачено міською програмою розвитку земельних відносин, яку ухвалила Черкаська міська рада. На відповідні роботи цього року програмою передбачено 1,2 млн. грн.
“Місто задихається у тих межах, які були затверджені 1964 року, тому його необхідно розширяти, – вважає начальник управління земельних ресурсів та землеустрою міськвиконкому Руслан АЛДАГАНОВ. – Відповідна робота проводитиметься із сільськими радами. На організацію цього процесу необхідно приблизно два роки”.
За його словами, враховуючи це, після актуалізації нормативно-грошової оцінки землі, яка передбачена програмою розвитку земельних відносин, базова вартість 1 кв. м становитиме в середньому 100-110 грн., а зараз вона дорівнює 40 грн.
УНІАН
Идентификатор: 1776