Мінрегіонбуд має намір до кінця року прийняти норми висотного будівництва

Мінрегіонбуд має намір до кінця року прийняти норми висотного будівництва

Міністерство регіонального розвитку і будівництва України має намір прийняти державні норми будівництва висотних будівель до кінця 2007 р.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні повідомив журналістів начальник Управління архітектурно-конструктивних систем будинків і споруд Мінріонбуду Олександр АВДЄЄНКО.
За його словами, розробка державних будівельних норм «Проектування висотних будинків і комплексів житлово-громадського призначення. Основні положення» відбувається на тендерній основі. Планується, що перша редакція норм буде подана на розгляд наглядовим органам 30 вересня.
У планах управління також розробка норм будівництва будинків заввишки 100-130 метрів.
На сьогоднішній день міністерство погоджувало статус експериментального проектування і будівництва 44 будинків вищих за 73,5 м в Києві (27 об`єктів) і Дніпропетровську, з яких будується 21 будинок і проектується шість.
На думку А.АВДЄЄНКО, житлові будинки не слід проектувати вище 100 м, інші (особливо громадські багатофункціональні центри) можуть бути вищими.
За даними заступника голови КМДА Едуарда ЛЕЩЕНКО, концепція розміщення висотних будинків в Києві, розроблена Академією архітектури, через місяць може бути знову розглянута на засіданні архітектурно-містобудівної ради Києва і затверджена Київрадою.
За його словами, висотне будівництво в Києві буде, оскільки сьогодні на одну людину доводиться 17,6 кв. м житла, а Генеральним планом передбачено 30-35 кв. м. Водночас через нестачу кваліфікованих фахівців у галузі висотного будівництва «ми не можемо одержати потрібну якість сьогодні», зазначив Е.ЛЕЩЕНКО.
УНІАН
Идентификатор: 1792