За чотири роки у Києві планують побудувати Центр раннього виявлення онкологічних захворювань

За чотири роки у Києві планують побудувати Центр раннього виявлення онкологічних захворювань

За чотири роки у Києві планують побудувати Центр раннього виявлення онкологічних захворювань.
Про це повідомляє “Радіо “Київ” з посиланням на інформацію начальника Управління лікувально-профілактичної допомоги Київської міської державної адміністрації Аллу АРЕШКОВИЧ.
За її інформацією, у Київській адміністрації створено робочу групу з будівництва Центру, вартість якого - сотні мільйонів гривень. За досвідом проектування таких закладів київські фахівці їздили за кордон, додала А.АРЕШКОВИЧ.
До Центру раннього виявлення онкологічних захворювань приїздитимуть пацієнти з усього СНД, переконана А.АРЕШКОВИЧ, оскільки на пострадянському просторі він буде єдиним.
`На просторах СНД немає жодного закладу з подібною функцією. Цей Центр приваблює тим, що зменшує променеве навантаження на організм за рахунок того, що відображення, яке отримуємо за рахунок випромінювання позитронів, має дуже велику проникну здатність і проникає в ті частина організму, куди ми не можемо глянути звичайним, або комп’ютерним, або ядерним магнітним резонантом”, - розповіла вона.
Довідка УНІАН. 15 травня ц.р. підписано розпорядження КМДА “Про створення робочої групи з будівництва Центру із застосуванням ПЕТ – технології для раннього виявлення онкологічних захворювань”. Згідно з документом затверджено склад робочої групи, яку очолила заступник голови Київської міськдержадміністрації Ірена КІЛЬЧИЦЬКА.
УНІАН
Идентификатор: 1826