Влада Києва має намір повернути Андріївському узвозу первозданний вигляд і зробити його пішохідним

Влада Києва має намір повернути Андріївському узвозу первозданний вигляд і зробити його пішохідним

Влада Києва має намір у ході реконструкції надати Андріївському узвозу первозданний вигляд і зробити його пішохідним.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні журналістам перший заступник голови КМДА Анатолій ГОЛУБЧЕНКО після робочого виїзду на Андріївский узвіз з метою вичення його стану та можливої реконструкції.
За його словами, проект реконструкції має бути “народним”. “Безумовно, Андіріївський узвіз треба зберегти як пам’ятник архітектури”, - зазначив він.
Щодо самої реконструкції, на думку А.ГОЛУБЧЕНКА, її можна розпочати наступного року, водночас уже зараз провести конкурси на визначення замовника робіт, на кращий проект реконструкції.
Замовником, за його словами, можуть бути або райдержадміністрації -Подільська і Шевченківська (узвоз частинами належить двом районам – УНІАН), або новостворене при КМДА управління капітального будівництва.
Проект, як сказав А.ГОЛУБЧЕНКО, має обов’язково бути запропонований на широке обговорення жителів Києва. “Обговорити, провести декілька громадських слухань, запросити журналістів, почути думки усіх і знайти ту середину, яка може задовольнити більшість усіх, хто в цьому братиме участь”, - підкреслив він.
Як повідомив А.ГОЛУБЧЕНКО, фінансування реконструкції Андріївського узвозу здійснюватиметься за кошти міста і за рахунок інвестиційних ресурсів.
За словами першого заступника голови КМДА, торговці, які зараз працюють на Андріївському узвозі, після реконструкції залишаться тут. “Зробимо так, щоб якнайменше незручностей було для тих людей, які тут живуть і працюють”, - сказав А.ГОЛУБЧЕНКО.
За його словами, влада має намір зберегти бруківку на Андріївському, тобто підняти нинішнє покриття, вибрати з нього каміння, що представляє історичну цінність, і ним же викласти заново вулицю, попередньо обробивши це каміння.
Рух транспорту буде заборонено, водночас, є необхідність передбачити заїзд обслуговуючого спецтраспорту, наприклад, сміттевозів, швидкої допомоги тощо, тому об’єкт зроблять режимним з постами ДАІ. Причому вивчається можливість обмежити рух транспорту по Андріївському узвозу ще до реконструкції, сказав А.ГОЛУБЧЕНКО.
“Так чи інакше ми побачили, що рух транспорту тут треба зупиняти і зробити можливість пішоходних проходів. Ми спробуємо зараз це вирішити в установленому порядку. Я дам завдання управлінню транспорту. Вони вийдуть на ДАІ зі своїми пропозиціями. Можливо, нам прийдеться тут встановлювати пости і зверху, і знизу. Але нам це треба погоджувати з Управлінням державної охорони, бо вони говорять, що цей проїзд стратегічний як резерв, і він повинен бути завжди готовий до проїзду”, - зауважив А.ГОЛУБЧЕНКО.
За його словами, мер Києва Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ погодився взяти під свій патронат реконстуркцію Андіївського узвозу.
УНІАН
Идентификатор: 1845