Київська ОДА провела переговори з делегацією Ленінградської області про будівництво великої кільцевої дороги - Ульянченко

Київська ОДА провела переговори з делегацією Ленінградської області про будівництво великої кільцевої дороги - Ульянченко

У рамках інвестфоруму Київська обласна державна адміністрація провела переговори з делегацією Ленінградської області Росії про будівництво великої кільцевої дороги в столичній області. Про це сьогодні в ході прес-конференції в УНІАН повідомила губернатор Київської області Віра УЛЬЯНЧЕНКО, коментуючи результати інвестиційного форуму «Стратегія Київщини: Партнерство. Інвестиції. Розвиток», що проходив 18-19 травня.
За її словами, Ленінградська область має досвід будівництва кільцевої дороги навколо Санкт-Петербурга. «Ми опрацювали можливість використання російського досвіду в реалізації подібного проекту в Київській області, особливо нас цікавить законодавче забезпечення будівництва кільцевої дороги в Ленінградській області», - зазначила В.УЛЬЯНЧЕНКО і додала: «Дорога навколо Санкт-Петербурга була побудована за федеральні кошти, що звичайно є простішим механізмом фінансування, ніж залучення інвестицій. Ми плануємо почати будівництво кільцевої дороги цього року за бюджетні кошти, а потім залучити інвестора».
В.УЛЬЯНЧЕНКО також повідомила, що в рамках форуму мерія Борисполя підписала з мерією Вільнюса протокол про наміри щодо будівництва в Борисполі великого торгово-розважального центру за рахунок литовських інвестицій.
За словами губернатора, в ході роботи інвестфоруму з генеральним секретарем Асамблеї європейських регіонів було досягнуто домовленість про проведення в 2008 році на території Київської області засідання одного з комітетів Асамблеї. «Також було досягнуто домовленість із Міжнародним трейдклубом про проведення в 2008 році в Київській області одного із засідань цієї організації. В ході інвестфоруму було підписано меморандуми про співпрацю Київської області з Братиславським краєм, Вільнюським повітом і громадською організацією з Австрії - «Фундація бізнес-єврод». Із представниками австрійської та німецької бізнес-структур було підписано угоди про проведення презентації Київської області в Австрії та Німеччині для представників бізнесу цих країн», - повідомила В.УЛЬЯНЧЕНКО.
УНІАН
Идентификатор: 1866