Нинішня столична влада не встановлювала податок з утримання домашніх тварин - КМДА

Нинішня столична влада не встановлювала податок з утримання домашніх тварин - КМДА

Нинішня столична влада не встановлювала податок з утримання домашніх тварин. Про це, спростовуючи інформацію, що з’явилася в деяких ЗМІ, прес-службі Київської міської державної адміністрації заявила сьогодні директор комунального підприємства «Центр ідентифікації тварин» Світлана БЕРЗІНА.
За її словами, тарифи на утримання собак встановлено ще за часів Радянського Союзу, і востаннє їх переглядали у 1997 році. При цьому С.БЕРЗІНА додала, що розцінки діють диференційовано, залежно від розміру собаки. За її даними, пільгові категорії, зокрема пенсіонери, за своїх чотириногих друзів не платять жодної копійки. “А для власників ротвейлерів, доберманів, німецьких вівчарок, піт-бультер’єрів 6 грн. – зовсім невеликі гроші”, - додала директор КП «Центр ідентифікації тварин».
Крім того, вона повідомила, що e Києві немає ні податків з утримання домашніх котів, ні їхньої обов’язкової реєстрації. Більше того, додала С.БЕРЗІНА, столична влада навіть не планувала це запроваджувати.
За її словами, столичні фахівці уважно вивчали досвід Східної і Західної Європи, США та Японії, щоб уберегти від проблем і тварин, і їхніх власників, і тих, хто не хоче контактувати з чужими вихованцями.
УНІАН
Идентификатор: 1867