Реконструкція `хрущовок` Києва почнеться з 2008 року - Яцуба

Реконструкція `хрущовок` Києва почнеться з 2008 року - Яцуба

Реконструкція застарілого житлового фонду Києва почнеться з 2008 року.
Про це повідомив міністр регіонального розвитку і будівництва Володимир ЯЦУБА сьогодні під час відкриття ІХ міжнародної науково-практичної конференції «Реконструкція житла-2007».
Як передає кореспондент УНІАН, за його словами, “поки що остаточного рішення за програмою реконструкції застарілого житлового фонду Києва немає, зараз йде узгодження і відпрацювання відповідного бізнес-проекту. Я думаю, що до кінця цього року проект буде готовий, а реконструкція застарілого житлового фонду в Києві почнеться в 2008 році”, - сказав міністр.
Він також зазначив, що найгостріше проблема застарілого житлового фонду стоїть в Одесі. “В цілому у всіх старих містах України існує ця проблема, у зв`язку з чим міністерство розробляє пропозиції, технології і нормативи, які дозволять місцевим органам влади займатися реконструкцією житлового фонду разом з інвесторами”, - сказав В.ЯЦУБА і додав: “Питання реконструкції житлового фонду практично кожного тижня порушується на нарадах віце-прем`єр-міністром Володимиром РИБАКОМ».
Як повідомляв УНІАН, 28 квітня Київрада схвалила містобудівну концепцію комплексної реконструкції мікрорайону застарілого житлового фонду, обмеженого вулицями Маршала Гречка (2-26-а), Стеценка та Інтернаціональною площею, загальною площею 46 га. Реконструкція кварталів забудови перших масових серій здійснюватиметься методом «хвилі», з першочерговим будівництвом стартових будинків і переселенням жителів району в нові будинки в межах території реконструкції та послідовною заміною старої забудови новими будинками.
Містобудівною концепцією передбачається знести 148,4 тис. кв. м у 34 існуючих будинках і 6,3 тис. кв. м нежилого фонду з послідовним будівництвом 555 тис. кв. м загальної житлової площі в 30 нових будинках висотою 12-23 поверхів і 64 тис. кв. м об`єктів соціальної сфери. Планується, що загальна чисельність населення території збільшиться з 10 тис. чол. до 20,9 тис. чол., а житлова забезпеченість зросте з 20,2 кв. м на людину до 29,2 кв. м.
Загальна вартість реалізації проекту становитиме 2,2 млрд. грн.
За прогнозами головного архітектора Києва Василя ПРИСЯЖНЮКА, наступними для реконструкції можуть бути мікрорайони по вул. Щербакова, в районі вул. Перова і Алішера Навої, на Сирці і в Старій Дарниці.
Довідка УНІАН. У Києві існує близько 7,5 млн. кв. м застарілого житла, побудованого в 50-60 рр. ХХ століття.
УНІАН
Идентификатор: 1960