Кабмін забезпечив ритмічне фінансування будівництва житла для військовослужбовців у 2007 році - Гриценко

Кабмін забезпечив ритмічне фінансування будівництва житла для військовослужбовців у 2007 році - Гриценко

Кабінет міністрів України забезпечив ритмічне фінансування будівництва житла для військовослужбовців у 2007 році. Про це сьогодні на прес-конференції на Яворівському полігоні заявив міністр оборони України Анатолій ГРИЦЕНКО.
Як передає кореспондент УНІАН, А.ГРИЦЕНКО відзначив як позитив рішення, ухвалене прем’єр-міністром, першим віце-прем’єр-міністром, яке “вчора було зафіксовано, що 80 млн. грн., які попередньо призначались на грудень, листопад, жовтень, будуть перерозподілені відповідно на червень, липень, серпень”.
А.ГРИЦЕНКО наголосив, що це дозволить Міноборони “ритмічно будувати житло для військовослужбовців і не втратити близько 400 квартир, які у разі збереження існуючої системи фінансування, не були б збудовані”.
“Я вдячний прем’єр-міністру за це рішення, яке відповідає інтересам військовослужбовців і їх родин”, - сказав міністр.
А.ГРИЦЕНКО також повідомив, що протягом останніх півтора місяці контрольно-ревізійний департамент Міноборони провів ряд службових розслідувань щодо дотримання черги на житло і справедливості розподілу службового житла у Київському, Львівському, Севастопольському і Одеському гарнізонах. За словами міністра, в ряді випадків виявлені серйозні порушення з боку начальників гарнізонів і керівників квартирно-експлуатаційних відділів на місцях.
“Мною вже прийняті, і будуть прийматись серйозні дисциплінарні рішення... Я б не хотів називати конкретні прізвища, оскільки йдеться про генералів і полковників, але ці рішення, повірте, стряхнуть ситуацію і змусять решту начальників гарнізонів і квартирно-експлуатаційних відділів працювати належним чином”, - заявив А.ГРИЦЕНКО.
Як повідомляв УНІАН, 12 квітня А.ГРИЦЕНКО заявив, що Кабінет міністрів затвердив план використання коштів на будівництво житла для військовослужбовців силових структур.
Як повідомлялося, з державного бюджету на 2007 рік на будівництво житла для усіх силових структур заплановано виділити 1,2 млрд. грн. Впродовж перших трьох місяців року А.ГРИЦЕНКО неодноразово заявляв про зволікання з виконанням цих програм через фінансування їх через Міністерство будівництва та ЖКГ, а не безпосередньо через силові відомства, як це було раніше.
17 травня А.ГРИЦЕНКО повідомив, що звернувся до прем’єр-міністра України Віктора ЯНУКОВИЧА з проханням “негайно втрутитись і виправити ті помилки, які закладені Міністерством будівництва і Міністерством фінансів щодо щомісячного розподілу коштів на будівництво житла, і забезпечити ритмічне фінансування будівництва житла для військовослужбовців”.
За словами міністра, на перше півріччя закладено 11% від суми, передбаченої в бюджеті, а на друге – 89%, причому 60% - на четвертий квартал. Він наголосив, що за такого фінансування нормально будувати неможливо. А.ГРИЦЕНКО просить більшу суму виділити до липня – у першій половині року. Тоді можна виконати плани відомства щодо будівництва.
А.ГРИЦЕНКО повідомив, що Міноборони до кінця року планує побудувати 3,3 тис. квартир.
За його словами, неритмічне фінансування зриває будівництво та удорожчує його, оскільки збільшення вартості будівництва протягом року може досягати 25%. Він пояснив, що якщо схему фінансування не буде змінено, військовослужбовці отримають на 450-500 квартир менше.
УНІАН
Идентификатор: 1973