Реконструкцію заводу «Енергія» проводитимуть після будівництва сміттєспалювального заводу - КМДА

Реконструкцію заводу «Енергія» проводитимуть після будівництва сміттєспалювального заводу - КМДА

Реконструкцію заводу «Енергія» будуть проводити після будівництва в столиці сміттєспалювального заводу, тобто не раніше 2010 р.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби КМДА з посиланням на інформацію першого заступника голови КМДА Дениса БАССА.
За його словами, на заводі «Енергія» нині працює три котли. Кожен відпрацював по 20 років, і через постійну завантаженість зупинити їх немає можливості.
«Реконструкцію заводу ми розпочнемо у 2010 році, коли збудуємо новий сміттєспалювальний завод”, - сказав він.
Д.БАСС зазначив, що на «Енергії» вже встановлено спеціальне датське обладнання, яке щохвилинно надає інформацію про екологічну безпеку. На сьогоднішній день шкоди для зовнішнього середовища від заводу немає.
Перший заступник голови КМДА також поінформував, що реконструкцію Бортницької станції аерації поланується здійснити до 2011 р., а до 2009 р. буде відпрацьовано усі можливі варіанти її проведення і розроблений відповідний проект.
Нині на станції працює три блоки, зведені відповідно у 1965-ому, 75-ому та 85-ому роках. За словами Д.БАССА, німецькі інвестори, які погоджуються вкладати гроші в реконструкцію станції, переконані, що її необхідно реконструювати на 80%. Закордонні спеціалісти пропонують збудувати тут мулопереробний завод, що теж може стати додатковою інвестицією.
Як повідомляв УНІАН, у травні ц.р. перший заступник голови Київської міськдержадміністрації Анатолій ГОЛУБЧЕНКО повідомив журналістам, реконструкцію заводу “ ЕНЕРГІЯ ” київська влада планує розпочати і завершити у 2008 році. За його словами, обсяг фінансування реконструкції становить приблизно 80 млн. грн.
Довідка УНІАН. У березні 2007 р. Київрада затвердила програму природоохоронних заходів на поточний рік на суму понад 10 млн. 179 тис. грн. Відповідно до програми, серед найбільших її видатків передбачено фінансування в обсязі 1 млн. 700 тис. грн. розробки проекту системи хімічного очищення димових газів на філіалі « Завод « ЕНЕРГІЯ » Київенерго » та ще 600 тис. грн. - на впровадження автоматизації пічного процесу спалювання твердих побутових відходів на цьому підприємстві з метою зменшення шкідливих викидів в атмосферу.
УНІАН
Идентификатор: 1964