У Києві цього року планують модернізувати і відремонтувати близько 600 ліфтів

У Києві цього року планують модернізувати і відремонтувати близько 600 ліфтів

У Києві цього року планують модернізувати і відремонтувати близько 600 ліфтів.
Про це УНІАН повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації.
У повідомленні зазначається, що з початку року в столиці з’явилося 34 нові майданчики: 28 дитячих і 6 спортивних. А до 2008-го в рамках програми «Твій дім, твоє подвір’я» після проведення відповідних тендерів облаштують ще 177 дитмайданчиків, відремонтують майже 500 фасадів і понад 430 покрівель, модернізують і відновлять близько 600 ліфтів.
Для оперативного розв’язання проблем благоустрою на місцях, за дорученням Київського міського голови Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО, районні державні адміністрації розробляють пропозиції щодо виділення субвенції з міського бюджету для підвищення зарплатні двірникам. Оскільки їхня кількість є помітно меншою від потреби, вони не завжди встигають справлятися з прибиранням підшефних територій. Особливо це відчутно там, де сміття викидають просто на дорогу. Так сталося на Подолі, де алею між вулицями Верхній та Нижній Вал було захаращено продавцями стихійної торгівлі. Втім, за словами заступника начальника Головного управління комунального господарства Максима БАРІНОВА, відповідні служби Подільського району не лише прибрали там звалища, а й вимили асфальт.
Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ також дав доручення створити робочу комісію для перевірки технічного стану всіх ліфтів. На їх модернізацію та ремонт піде понад 109 мільйонів гривень, адже в деяких підйомниках через нинішню спеку перегрівається автоматика.
За статистикою міської служби «CALL-центр», з 2 тисяч щоденних телефонних звернень і скарг киян 80% виконуються одразу.
УНІАН
Идентификатор: 1971