Жоден об’єкт у центрі столиці не побудують без попереднього громадського обговорення - розпорядження Черновецького

Жоден об’єкт у центрі столиці не побудують без попереднього громадського обговорення - розпорядження Черновецького

Київський міський голова Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ підписав розпорядження «Про захист історико-культурного середовища та припинення хаотичної забудови історичної частини м. Києва», згідно з яким, до прийняття відповідного рішення Київської міської ради заборонено розміщення і проектування висотних будинків у центрі столиці, межі якого визначено Генеральним планом міста та проектом планування його приміської зони на період до 2020 року.
Про це УНІАН повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації.
Згідно з розпорядженням, “у центральному історичному ареалі Києва висотні параметри об`єкта архітектури визначаються в кожному конкретному випадку історико-містобудівним обґрунтуванням”.
Крім того, усі проекти будівництва об`єктів архітектури проходитимуть попереднє громадське обговорення за участі громадських організацій, Українського товариства охорони пам`яток історії та культури, Національної спілки архітекторів України, Українського комітету ІСОМОS (Міжнародної ради з питань пам`яток і визначних місць) та інших.
Як наголосив начальник Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища КМДА Василь присяжнюк, відомо, що закони та розпорядження зворотної дії не мають, тому, прийняті раніше та погоджені об’єкти будівництва (до виходу даного розпорядження) зводитимуться, згідно із затвердженою проектною документацією. Проте, об’єкти, що розглядатимуться та погоджуватимуться надалі, відповідатимуть вимогам розпорядження Київського міського голови «Про захист історико-культурного середовища та припинення хаотичної забудови історичної частини м. Києва» та обов’язково проходитимуть громадське обговорення.
УНІАН
Идентификатор: 1965