У будівництво і реконструкцію готелів до Євро-2012 необхідно вкласти більш як 1 млрд. євро - Держслужба туризму і курортів

У будівництво і реконструкцію готелів до Євро-2012 необхідно вкласти більш як 1 млрд. євро - Держслужба туризму і курортів

Обсяг необхідних інвестицій в будівництво нових і реконструкцію існуючих готелів до фіналу Чемпіонату Європи з футболу 2012 року, за попередніми підрахунками, становитиме більш як 1 млрд. євро.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні повідомила начальник відділу регіонального розвитку Державної служби туризму і курортів Міністерства культури і транспорту Людмила МЕЩЕРСЬКИХ на конференції «Девелопмент готельної нерухомості».
За її словами, для проведення в Україні Євро-2012 необхідно, щонайменше, 5,5 тисячі номерів в 4-5-зіркових готелях (проти 1,6 тис. існуючих місць) і 5,6 тисячі номерів в 2-3-зіркових готелях (проти 3,9 тис. існуючих місць).
Вона відзначила, що Міністерство сім`ї, молоді і спорту пропонує в кожному місті, яке прийматиме чемпіонат, збудувати від 50 до 73 п`ятизіркових готелів. Проте після проведення Євро-2012 виникне питання їх заповнюваності.
У свою чергу, Держслужба туризму і курортів пропонує збудувати невеликий мікрорайон за типом Олімпійського містечка, де держава б забезпечила інфраструктуру, а інвестори спорудили б житлову нерухомість. На думку Л.МЕЩЕРСЬКИХ, після чемпіонату це житло можна було б продати за схемою молодіжного кредитування.
За даними Держслужби туризму і курортів, в 2006 р. в Україні налічувалося 1269 готелів з номерним фондом в 53646 місць, а також 1244 приватні підприємці, які надали послуги розташування на суму 128 млн. грн.
Торік в Україні було збудовано і реконструйовано 649 готелів та інших засобів розміщення. Обсяг інвестицій у будівництво і реконструкцію готелів становив 1 млрд. 045 млн. грн.
Як відомо, Україна і Польща перемогли в конкурсі на проведення фіналу Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.
Планується, що в Україні матчі Євро-2012 приймуть Київ, Донецьк, Львів і Дніпропетровськ як основні міста і Одеса і Харків - як запасні.
УНІАН
Идентификатор: 2023