До «Євро-2012» в Києві буде добудовано Подільський міст, здано в експлуатацію 2 тис. 300 нових готельних місць і побудовано 3 нові станції метро

До «Євро-2012» в Києві буде добудовано Подільський міст, здано в експлуатацію 2 тис. 300 нових готельних місць і побудовано 3 нові станції метро

До проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу «Євро-2012» в Києві буде добудовано Подільський міст, здано в експлуатацію 2 тис. 300 нових готельних місць і побудовано 3 нові станції метро.
Як передає кореспондент УНІАН, про це перший заступник голови КМДА Анатолій ГОЛУБЧЕНКО заявив сьогодні в ході наради в Міністерстві регіонального розвитку і будівництва України, присвяченій організації підготовки і проведення в Україні «Євро-2012», що проходило під головуванням прем`єр-міністра України Віктора ЯНУКОВИЧА.
Крім того, за словами А.ГОЛУБЧЕНКА, для вирішення транспортних проблем в Києві планується будівництво нових розв`язок на основних магістралях міста і реконструкція автодоріг. Як він уточнив, нові станції планується побудувати на лінії, яка з`єднає центр міста і Національний виставковий центр.
При цьому він додав, що міська влада має намір придбати 400-500 нових вагонів метро.
Що стосується будівництва спортивних споруд, то, за словами А.ГОЛУБЧЕНКА, для будівництва в Києві нового стадіону необхідно визначитися з його місцеположенням. Заступник міського голови відзначив, що найприйнятнішими варіантами є територія біля станції метро, що будується, «Червоний Хутір» і Національний виставковий центр.
Кажучи про проблеми з НСК «Олімпійський», А.ГОЛУБЧЕНКО висловив думку, що рішення щодо недобудованого торгово-розважального центру біля стадіону має прийматися на рівні Кабміну, оскільки воно багато в чому є політичним.
Як повідомляв УНІАН, на сьогоднішньому засіданні в Міністерстві регіонального розвитку, президент ФФУ Григорій СУРКІС заявив про необхідність знесення недобудованого ТРЦ “Троїцький”, розташованого біля НСК «Олімпійський».
Довідка УНІАН. 18 квітня ц.р. Україна і Польща перемогли в конкурсі на проведення фіналу чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.
Планується, що в Україні матчі Євро-2012 приймуть Київ, Донецьк, Львів і Дніпропетровськ як основні міста та Одеса і Харків - як запасні.
УНІАН
Идентификатор: 2074