У Великій Британії з`явився перший повністю екологічний будинок

У Великій Британії з`явився перший повністю екологічний будинок

Будинок Lighthouse, представлений на виставці OFFSITE2007, відповідає практично всім вимогам до екологічно чистого будівництва, повідомляє видання Inhabitat. Кількість шкідливих речовин, що виділяються ним в атмосферу, знижена до нуля. Таким чином, він став першим повністю екологічним будинком у Великій Британії.
Площа кожного поверху 2,5-поверхового Lighthouse складає близько 100 квадратних метрів. Для економії тепла використовуються структурні теплоізоляційні панелі, на даху встановлені фотоелементи для вироблення електроенергії. Розміщення спалень на першому поверсі дозволяє найефективніше використовувати природне освітлення верхнього робочого простору.
Очікується, що нові вимоги до будівництва будуть обов`язкові для всіх будинків, що будуються у Великій Британії, до 2016 року.
Лента.ру повідомляє, що власті країни мають намір почати будівництво п`яти еко-міст, які допоможуть зменшити дефіцит житла. Близько ста тисяч будинків планується обладнати сонячними панелями і вітряками. Перший з еко-міст буде зведений в Кембріджширі.
УНІАН
Идентификатор: 2147