КМДА погодила тарифи на вивезення побутових відходів для приватних підприємств, що надають такі послуги

КМДА погодила тарифи на вивезення побутових відходів для приватних підприємств, що надають такі послуги

Київська міська державна адміністрація погодила тарифи на послуги з вивезення побутових відходів підприємствам, які надають такі послуги і не належать до комунальної власності.
Згідно з розпорядженням КМДА, текст якого розміщено на веб-порталі Київської влади, тарифи затверджено з терміном дії до 31 грудня поточного року.
Відповідно до прийнятого рішення, житлово-експлуатаційні організації, які обслуговують населення усіх типів будинків незалежно від форм власності, та фізичні особи, що проживають у приватному секторі, за вивіз побутових відходів мають платити за 1 куб. м (з ПДВ): якщо послуги надаються ЗАТ «Спецкомунтехніка» - 15,20 грн.; ТОВ «Дніпроенерготранс» - 12,65 грн.; ТОВ Фірма «Володар-Роз» - 13,32 грн.; ТОВ «Селтік» - 14,65 грн.; ДП «Фірма Альтфатер-Київ» - 14,54 грн.; ТОВ «Грінко-Київ» - 16,67 грн.; ВАТ «Київспецтранс» - 17,93 грн.
Для ВАТ «Київспецтранс» також затверджено тариф на вивезення великогабаритних відходів - 16,50 грн. за куб. м (з ПДВ).
Що стосується захоронення на полігонах ВАТ «Київспецтранс» твердих побутових відходів, то тариф встановлено в розмірі 4,82 грн. за 1 куб. м (з ПДВ); великогабаритних відходів - 3,28 грн. за 1 куб. м. Будівельні відходи на полігонах захоронюватимуться, згідно з розпорядженням, за цінами домовленості.
Тариф на утилізацію твердих побутових відходів на філії Завод «Енергія» Київенерго» становить 85,68 грн. за тонну (з ПДВ).
Як повідомляв УНІАН, приватні перевізники, які займаються вивезенням сміття в столиці, неодноразово заявляли в цьому році про необхідність перегляду тарифів на їх послуги. Протягом 3-х останніх років тариф на вивезення й утилізацію сміття становив 15 грн. 60 копійок за 1 кубічний метр. Як відомо, при затвердженні нових тарифів на ЖКП, тарифи на вивіз сміття в Києві залишились незмінними.
УНІАН
Идентификатор: 2165