Чернігівський губернатор скасував розпорядження голови Чернігівської РДА про поділ землі

Чернігівський губернатор скасував розпорядження голови Чернігівської РДА про поділ землі

Голова Чернігівської облдержадміністрації Микола ЛАВРИК своїм розпорядженням від 27 червня скасував розпорядження голови Чернігівської районної державної адміністрації Віктора ЛАЗАРЯ «Про внесення змін до проекту поділу на земельні частки (паї) земель колишнього КСП «Киїнське», на яке прокурор області вніс протест. Про це повідомили УНІАН у прес-службі Чернігівської ОДА.
У розпорядженні голови облдержадміністрації наголошується, що вказане розпорядження голови Чернігівської районної державної адміністрації “є незаконними, оскільки земельна ділянка, стосовно якої прийняте розпорядження, перебуває у приватній власності громадян, і місцеві державні адміністрації не наділені правом розпоряджатися землями приватної власності, в тому числі вносити зміни до проектів поділу на земельні паї земель колишніх сільськогосподарських підприємств, на свій розсуд міняти ці земельні ділянки на інші за рахунок земель державної власності”.
“У відповідності до ст. 7 Закону України «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)» затвердження цього проекту належить до виключної компетенції зборів власників земельних паїв”, - наголошує М.ЛАВРИК.
Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 28 червня, прес-служба Чернігівської ОДА повідомила, що вчора ввечері М.ЛАВРИК заяву про відставку з посади голови ОДА.
УНІАН
Идентификатор: 2197