Голова екокомісії Київради заявляє про заплановану на завтрашню сесію "новорічну” роздачу землі

Голова екокомісії Київради заявляє про заплановану на завтрашню сесію "новорічну” роздачу землі

Голова постійної комісії Київради з питань екологічної політики Анатолій КОВАЛЕНКО заявляє про заплановану на завтрашню сесію "новорічну” роздачу столичної землі людям, близьким до оточення міської влади.
Про це він сказав в інтерв`ю УНІАН.
Так, на запитання щодо того, чи стане після завтрашньої сесії Київради, на яку, як передбачається, буде винесено цілий ряд “земельних” пропозицій, ще більше столичної землі в приватних руках, А.КОВАЛЕНКО відповів: «Проблема не в переході землі в чиїсь руки. Вся справа в тому, як це робиться, наскільки відповідає закону й що одержить від цього місто. Сесія 27 грудня, якщо все пройде, як заплановано столичною владою, – це або передсмертна агонія, або роздача новорічних подарунків собі й своїм близьким».
Він припускає, що «роздача новорічних подарунків» пройде за схемою сесії 20 грудня, тобто перед сесією з голосу «накачають» порядок денний і проголосують. Крім того, він повідомив, що президія Київради, яка засідала тиждень тому, вже затвердила до голосування проект рішення про землевідведення ділянки в зеленій зоні площею 28,5 га. Цю землю передбачається вилучити для хокейного клубу «Сокіл–Київ».
Як зазначив А.КОВАЛЕНКО, екологічна комісія попередньо розглянула це питання й дійшла висновку, що спортивна база на території зеленої зони може бути, але для цього немає ніякої необхідності виключати територію з Програми розвитку зеленої зони, що припускає підготовлений проект рішення. «Вона просто переводиться в розряд рекреаційних земель, але не йде під забудову – готелі, котеджі, житлові будинки», - пояснив депутат. Також, за його даними, за різними проектами включено на завтрашню сесію ще близько 10 гектарів.
«Але знову це – лише верхівка айсберга. Виявляється, на президії було внесено з голосу ще 36 питань землекористування на сесію. Ц ось щодо них досі не роздано проекти рішень. Скільки тут землі ц скільки ще буде внесено з голосу на сесії – невідомо», - підкреслив А.КОВАЛЕНКО.
Як повідомляв УНІАН, 20 грудня на сесії Київради з голосу, серед інших, було внесено на розгляд 4 проекти рішень без назв, а лише з номером кадастрової справи. Як з`ясувалося після закінчення сесії, коли ці проекти були вже проголосовані, лише два з них передбачають передачу під забудову приватним компаніям близько 50 га землі в зеленій зоні.
У жовтні заступник Київського міського голови - секретар Київради Олесь ДОВГИЙ заявив про те, що вводиться новий "прозорий" формат ведення сесій, згідно з яким передбачалося не вносити проекти рішень до порядку денного з голосу, винятком могли бути лише питання, що вимагають екстреного вирішення.
УНІАН
Идентификатор: 3570