У Києві створено комісію, що займатиметься боротьбою зі стихійними сміттєзвалищами

У Києві створено комісію, що займатиметься боротьбою зі стихійними сміттєзвалищами

У Києві створено комісію з питань поводження з безгосподарними відходами, що займатиметься боротьбою зі стихійними сміттєзвалищами.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міськдержадміністрації, відповідне розпорядження підписав мер міста Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ.
Комісію створено з метою уникнення нагромадження відходів, вдосконалення механізму їх обліку та посилення боротьби зі стихійними сміттєзвалищами. Комісію очолить заступник голови КМДА Володимир ГОЛОВАЧ.
Згідно з положенням про діяльність комісії, власники або користувачі земельних ділянок, на яких виявлено безгосподарні відходи, повинні повідомити про них міську держадміністрацію. Також інформацію про виявлення таких відходів можуть подавати підприємства, установи та організації, засоби масової інформації та мешканці столиці.
На основі цих заяв та повідомлень комісія проводитиме обстеження, визначить кількість, склад, вартість відходів, ступінь їх небезпеки для природного середовища та людини і вживатиме відповідних заходів до визначення власника.
За повідомленням першого заступника голови КМДА Дениса БАССА, комісія має право у разі необхідності вжити заходів щодо притягнення відповідальності осіб, які винні у порушенні законодавства про відходи.
УНІАН
Идентификатор: 3592