У лютому буде завершено розробку проектної документації реставраційних робіт історичних об`єктів Батурина - Мінрегіонбуд

У лютому буде завершено розробку проектної документації реставраційних робіт історичних об`єктів Батурина - Мінрегіонбуд

Міністр регіонального розвитку та будівництва України Василь КУЙБІДА провів нараду за участю керівництва Чернігівської області, а також інституту «УкрНДІпроектреставрація», коропорації «Укрреставрація», інституту «Діпромісто», під час якої було обговорено шляхи вирішення проблем, які гальмують реставраційні роботи об`єктів Національного заповідника „Гетьманська столиця”.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Мінрегіонбуду, В.КУЙБІДА висловив сподівання, що новий законопроект з регулювання тендерних закупівель, який сьогодні доопрацьовує спеціальна робоча група, вже на початку лютого буде внесений на розгляд Верховної Ради. За слова міністра, законопроект передбачає зменшення термінів на проведення тендерних процедур втричі.
Вже в лютому, за рішенням наради, буде завершена розробка проектної документації реставраційних робіт історичних об`єктів Батурина. За словами В.КУЙБІДИ, 30 січня на засіданні уряду розглядатиметься питання про виділення коштів на проведення робіт, які заплановано завершити в 2008 році. Він також зазначив, що будь-які перепони не можуть стати на заваді і зазначені в Указі Президента завдання щодо підготовки Батурина до 300 річниці Батуринської трагедії будуть виконані. «Є чітка воля Президента і я собі не уявляю, що хтось може зволікати, щоб ця воля була реалізована. Будемо шукати не причини, а шляхи їхнього усунення», - підкреслив В.КУЙБІДА.
Міністр регіонального розвитку та будівництва України відвідав селище Батурин і особисто ознайомився із ходом реставрації об`єктів Національного заповідника „Гетьманська столиця”. Зокрема міністр оглянув палац гетьмана Кирила Розумовського та флігелі, будинок Кочубея (будинок Генерального суду Лівобережної України) та комплекс цитаделі Батуринської фортеці.
Згідно з указом Президента України про деякі питання розвитку Національного історико-культурного заповідника „Гетьманська столиця” та селища Батурин, у 2007-2008 роках проводиться комплекс робіт з укріплення та благоустрою схилів цитаделі Батуринської фортеці і територій, прилеглих до палацового комплексу К.Розумовського. В минулому році на такі цілі було освоєно 4 млн. грн. Протягом 2008 року повинна пройти відбудова об`єктів цитаделі Батуринської фортеці, зокрема, Гетьманського палацу, Гетьманської скарбниці, дерев`яної церкви Воскресіння Господнього, фрагмента оборонних стін фортеці із баштами, в`їзних брам фортеці, спорудження Меморіального комплексу пам`яті жертв Батуринської трагедії.
УНІАН
Идентификатор: 3690