Містобудівна рада Києва схвалила проект будівництва службово-офісної будівлі Кабміну в Музейному провулку

Містобудівна рада Києва схвалила проект будівництва службово-офісної будівлі Кабміну в Музейному провулку

Архітектурно-містобудівна рада Києва схвалила проект будівництва службово-офісної будівлі Кабінету міністрів України в Музейному провулку в Печерському районі столиці.
Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення було ухвалене сьогодні на засіданні Містобудівної ради.
Проект розроблено ВАТ «Київпроект» на замовлення Секретаріату Кабінету міністрів.
Проект передбачає будівництво службово-офісної будівлі Кабміну, що складається з двох будівель на 8 і 12 поверхів. Загальна площа комплексу - 21,6 тис. кв. м, з них офісні приміщення займуть 18,4 тис. кв. м. У комплексі також передбачений підземний паркінг на 90 машиномісць площею 3205 кв. м.
В ході обговорення проекту член Містобудівної ради Андрій МИРГОРОДСЬКИЙ зазначив, що Музейний провулок не витримає ніякого навантаження. «Якщо ви таку будівлю поставите – це буде клоака на цій вулиці», - сказав він.
На думку в.о. заступника голови Київської міської державної адміністрації Едуарда ЛЕЩЕНКА, квартал по вул. Садовій має бути «кабмінівським», оскільки існуючі будівлі не задовольняють потреб уряду.
Підбиваючи підсумки розгляду проекту, головний архітектор Києва Василь присяжнюк схвалив параметри висотності будинків і рекомендував проект для подальшої розробки. На його думку, слід вирішити питання генплану з урахуванням перспективи розвитку кварталу, визначитися з місцями під`їздів до будівлі, а архітектура будівлі має бути виконана в сучасному стилі.
УНІАН
Идентификатор: 3713