Під безбар`єрне середовище в столиці адаптовано 33% підземних пішохідних переходів – КМДА

Під безбар`єрне середовище в столиці адаптовано 33% підземних пішохідних переходів – КМДА

Під безбар`єрне середовище в столиці адаптовано 33% підземних пішохідних переходів.
Про це УНІАН повідомили сьогодні в прес-службі Київської міської державної адміністрації.
Тобто з загальної кількості підземних пішохідних переходів (227) пристосовані для безперешкодного пересування для людей з особливими потребами на сьогоднішній день є 74.
Міська влада також займається проблемою щодо пониження бордюрів до 2,5 см над рівнем проїжджої частини на наземних переходах. Розроблена відповідна програма на 2007 – 2012 рр., яка передбачає пониження бордюрів у 7 тис. 850 місцях по усій столиці.
Протягом минулого року понижено бордюри в 547 місцях, на цей рік заплановано їх понизити у 1 тис. 460 місцях. На це в міському бюджеті передбачено 3 млн. грн.
Як зазначив перший заступник голови КМДА Денис БАСС, за дорученням Київського міського голови виконання програми буде прискорено з тим, щоб завершити її до 2010 р.
В КМДА нагадують, що в рамках міської програми по створенню безбар`єрного середовища протягом 2005 – 2006 рр. у Києві споруджено 5 пішохідних мостів: через вулиці Індустріальну, Лебєдєва-Кумача, О. Теліги, проспекти Червонозоряний (на розі Кіровоградської вул.) та Московський (біля вул. Л. Гавро). Кожен міст обладнаний двома ліфтами для пересування інвалідів. З метою безперешкодного користування підземними переходами людей з обмеженими властивостями додатково переобладнано 10 таких переходів на проспектах Возз`єднання і Гагаріна.
Крім того, минулого року закінчилась реконструкція бульвару Перова, де побудовано 5 підземних переходів, кожний з них обладнаний пандусними тротуарами. Минулого року також зданий в експлуатацію і великий підземний перехід на перетині пр. Правди та вул. Н. Ужвій, в якого усі 4 виходи також мають сучасні пандусні з`їзди.
Як повідомляв УНІАН, в бюджеті Києва на створення безбар`єрного середовища для людей з обмеженими можливостями цього року передбачено 467 млн. грн.
УНІАН
Идентификатор: 3709