Судове засідання у справі НСК «Олімпійський» перенесено на два тижні

Судове засідання у справі НСК «Олімпійський» перенесено на два тижні

Господарський суд Києва переніс засідання з розгляду справи за позовом генерального прокурора на користь Кабміну, Мінсім`ї, НСК "Олімпійський" і Федерації футболу України до ТОВ "Юджин" щодо усунення перешкод у користуванні майном. Як повідомляється на сайті ICTV, засідання суду відбудеться 12 лютого о 15.00.
За даними телеканалу, під час засідання представник ТОВ "Юджин" - адвокат Ірина НАЗАРОВА мотивувала свою пропозицію про перенесення судового засідання тим, що продовжуються переговори "Юджина" з урядом, і є надія, що вони завершаться укладенням мирової угоди. За її словами, на переговорах розглядаються два варіанти вирішення проблеми: будівництво 50-метрового коридору для проходу уболівальників під будівлею ТРЦ "Троїцький", який зводить "Юджин", або компенсація урядом витрат фірмі з демонтажем "Троїцького" за кошти Кабміну.
Представники Кабінету міністрів від коментарів утримуються.
Як повідомляв УНІАН, УЄФА наполягає на неможливості проведення на НСК «Олімпійський» матчів фіналу Євро-2012, якщо не буде демонтований ТРЦ «Троїцький» перед стадіоном.
Київський міський голова Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ на зустрічі з Президентом України Віктором ЮЩЕНКОМ 17 січня висловив готовність вирішити питання щодо знесення ТРЦ «Троїцький».
21 січня, прес-служба ГПУ повідомила, що Господарський суд Києва задовольнив клопотання Генпрокуратури про вжиття заходів щодо забезпечення її позову до ТОВ «Юджин» про зобов`язання знести об`єкт незавершеного будівництва. Суд заборонив ТОВ „Юджин" продовжувати будівництво торгово-ділового комплексу біля Національного спортивного комплексу "Олімпійський".
У свою чергу замовник будівництва торгово-розважального центру «Троїцький» - ТОВ «Юджин» має намір оскаржувати в суді рішення про знесення об`єкта незавершеного будівництва перед НСК “Олімпійський” (Київ).
Як заявив 21 січня представник засновників ТОВ "Юджин", керівник проекту будівництва ТРЦ "Троїцький" Сергій ОВЧИННИКОВ, "тиск політичний на нас здійснюється. Захищатимемо свої інтереси в суді».
УНІАН
Идентификатор: 3708