Влада Києва доручила інвестору облаштувати озеро на Позняках

Влада Києва доручила інвестору облаштувати озеро на Позняках

В Києві у 2-му мікрорайоні житлового масиву Позняки, за дорученням Київського міського голови Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО, облаштовують озеро між вул. Здолбунівською та вул. Тальнівською.
Про це повідомили УНІАН в прес-службі Київської міської державної адміністрації з посиланням на першого заступника голови КМДА Дениса БАССА.
За його словами, другий мікрорайон Позняків знаходиться в зоні підтоплення. З метою вирішення цієї проблеми київська влада передала інвестору земельну ділянку, обмежену вулицями Тальнівською, А. Ахматової та проспектом П.Григоренка.
«На вимогу київської влади забудовник подбає про благоустрій озера між вулицями Здолбунівською та Тальнівською, а також забезпечить розчищення його дна. З метою недопущення підйому води та підтоплення житлових будинків у складі проекту забудови мікрорайону розроблено гідротехнічну частину, що передбачає будівництво підземних гідротехнічних споруд для з`єднання існуючих водойм з річкою Дніпро», – поінформував Д.БАСС.
За даними КМДА, наразі тут відповідно до проекту забудови мікрорайону зводяться стартові житлові будинки, дитячий садок на 280 місць, підземні автостоянки манежного типу на 515 місць тощо.
УНІАН
Идентификатор: 3724