Влада Києва готова розпочати реконструкцію хрущовок, але цьому заважає недосконале законодавство

Влада Києва готова розпочати реконструкцію хрущовок, але цьому заважає недосконале законодавство

Влада столиці готова розпочати реконструкцію хрущовок, але цьому заважає недосконале законодавство.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київської міської державної адміністрації, переданому УНІАН.
Згідно з доручення Київського міського голови Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО щодо комплексної реконструкції кварталів застарілого житлового фонду, фахівцями розроблені проекти відновлення кількох територій, забудованих хрущовками. Проте, як зазначає прес-служба, досі не встановлено механізм визначення вартості та виплати компенсацій власникам нерухомого майна. Кабінет міністрів України ще не ухвалив відповідних нормативно-правових актів, що гальмує процес реконструкції кварталів старої забудови, які становлять майже 20% усього житлового фонду міста.
Як зазначив перший заступник голови КМДА Денис БАСС, мерія готова вже сьогодні відновити кілька таких кварталів: квартал по вул. Маршала Гречка; квартал, обмежений вул. Російською, пров. Волго-Донським, вул. Волго-Донською та пров. Руднєва в Дарницькому районі (пропонується побудувати 57 тис. кв. м. житлової площі, об’єкти соціального призначення та підземний паркінг, загальна вартість будівництва – 329,5 млн. грн.); квартал, обмежений вул. Новодарницькою, вул. Російською, вул. Ілліча, та вул. Ялтинською в Дарницькому районі (планується побудувати понад 40 тис. кв. м. житла, підземний паркінг, офіси та приміщення соціально-побутового призначення, вартість будівництва – 221,21 млн. грн.); квартал в Оболонському районі - парна і непарна сторони вул. Дніпроводської (планується побудувати понад 130 тис. кв. м. житла, підземний паркінг та об`єкти соціального призначення, всі ці об`єкти коштуватимуть 518,41 млн. грн.).
За словами Д.БАССА, готуються до реконструкції житлові будинки у кварталі обмеженому вулицями Соціалістичною, Донецькою, Очаківською і провул. Очаківським. Відповідно до рішення Київради, тут будуть знесені старі 3-поверхові будинки і побудовано новий житловий комплекс. Окрім того, розробляється проект реконструкції житлового кварталу в межах вулиць Марганецької, Рогозівської, Довбуша та Алма-Атинської. Проектом передбачено будівництво нового житла загальною площею 153,3 тис. кв. (2198 квартир), об`єктів соціального обслуговування – школи та дитячого садка на 80 місць, магазинів тощо.
Як зазначають в КМДА, реалізація проектів вимагає залучення великого обсягу інвестицій. Передбачено, що власникам житлових та нежитлових приміщень, земельних ділянок та іншого майна, відчуженого під час реконструкції кварталів застарілого житлового фонду, буде надана компенсація, середній коефіцієнт якої – 1,47.
Київський міський голова Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ наголосив на тому, що процес реконструкції хрущовок відбуватиметься лише за згодою жителів мікрорайонів старої забудови та за умови справедливої компенсації.
УНІАН
Идентификатор: 3725