Житлові програми Президента і уряду можуть реалізовуватися паралельно - Тимошенко

Житлові програми Президента і уряду можуть реалізовуватися паралельно - Тимошенко

Прем`єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО вважає, що програми по отриманню населенням доступного житла Президента і уряду можуть реалізовуватися паралельно.
Про це прем`єр-міністр заявила в інтерв`ю телеканалу «1+1» в неділю.
«Сьогодні такий дефіцит доступного житла, що потрібно використовувати і одну, і другу модель, а якщо буде ще третя й четверта – це буде ще краще», - підкреслила Ю.ТИМОШЕНКО.
При цьому вона зазначила, що програми, які пропонують Президент і уряд, цілком можуть реалізовуватися паралельно. «Уряд реалізовуватиме модель, яку запропонував Президент, і модель, яку уряд відпрацьовує. І я думаю, що, навіть використавши обидві ці моделі, нам доведеться працювати напружено і довго, щоб задовольнити попит людей на доступне, по їхніх грошах, житло», - сказала вона.
При цьому Ю.ТИМОШЕНКО категорично не згодна зі скептичним ставленням до планів уряду надавати кредити на житло під 4-6 відсотків. «Якщо я говорю, що буде 4-6 відсотків, значить буде. А те, що говорять, що це фантастичні речі, я звикла втілювати в життя фантастичні речі», - зазначила прем`єр-міністр.
Як повідомляв УНІАН, перший заступник глави Секретаріату Президента України Олександр ШЛАПАК вважає маловірогідним зниження ставок за іпотечними кредитами до 4-6% при їх рефінансуванні Державною іпотечною установою.
О.ШЛАПАК також зазначив, що уряд повинен висловити, в яких об`ємах і за допомогою яких ресурсів і механізмів слід упроваджувати цю програму.
В той же час, за словами народного депутата Володимира ПОЛЯЧЕНКА, ідея іпотечного кредитування під 4-6% можлива в невеликих об`ємах і в великих містах.
За його оцінками, для реалізації такої програми необхідно 25 млрд. грн.
УНІАН
Идентификатор: 3726